Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kvalkungen" ny huvudtränare i Kalix: "En duktig analytiker och väldigt seriös"

Tommy Andersson blir ny huvudtränare i Kalix.
Det bekräftar klubben i ett pressmeddelande på fredagen.
– Det känns riktigt bra, säger Peter Stock, ordförande i Kalix tävlingskommitté.

Annons

LÄS ÄVEN: Kalix överlevde stålbadet – klubben ser framåt igen: "Vill tillbaka till proffsigheten som vi haft"

Säsongen 2012/2013 sköt Tommy Andersson tillbaka Kalix till elitserien när han sänkte Motala med tre mål i en direkt avgörande kvalmatch.

Nu är Kalixprofilen, med Nyborgs SK som moderklubb, klar som huvudtränare för A-laget. De senaste två säsongerna har han tränat Kalix P18-lag och division 1-lag.

"Tommy har en lång spelarkarriär bakom sig med bland annat 10 år i Kalix Bandy och är känd som kvalkungen då han sköt tillbaka Kalix Bandy till elitserien i mars 2013", skriver klubben i ett pressutskick.

– Det känns riktigt bra att vi har lyckats rekrytera Tommy som är en duktig analytiker och väldigt seriös i det han gör, säger Peter Stock.

LÄS ÄVEN: Här är kontraktsläget i alla elitserieklubbar

Mattias Andersson – med ett förflutet i Kalix, Karlsborg, Nyborg, Vänersborg, Tellus och Ale Surte – blir assisterande tränare till Tommy Andersson. Duon har bland annat arbetat ihop under två säsonger som tränare för fotbollslaget Assi IF i division 2.

– Kalix Bandy har under flera år velat knyta till sig Mattias och vi är glada för att vi äntligen lyckats. Tommy och Mattias är ett nytt ungt tränarpar med bra personkemi och passar perfekt in i föreningens tankar gällande nystart efter en tuff fjolårssäsong. Vår ambition är även att komplettera med ytterligare en assisterande roll, säger Peter Stock.

Utöver den nya tränarduon har Kalix även gjort klart med egna produkten Oskar Sundqvist från Karlsborg. Han blir backup till hemvändande Björn Hellman – en tung värvning som blev klar förra månaden.

LÄS ÄVEN: Hellman tillbaka i norr efter lönebråket: "Den dagen jag lämnade Kalix glömde jag det"

Kalix har även skrivit nytt kontrakt med mittfältsveteranen Leonid Bedarev, men väntar fortfarande på besked från spelare som förre landslagsbacken Olov Englund, Anders Englund, Nils Wikström och Mikael Jansson som klubben hoppas göra klart med inom kort.

LÄS ÄVEN: Englunds framtid oviss – kräver bättring för att stanna i Kalix: "Det är jätteviktigt"

"Dessutom är vi inne i slutdiskussioner med ett mycket intressant nyförvärv", skriver Kalix i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Bodin klubblös efter att ha nobbats av Kalix: "De hade kunnat säga det rätt ut"