Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

La skridskorna på hyllan efter säsongen – här är Alexander Mayborns nya jobb

Han gav elitsatsningen en chans till, men efter förra säsongen annonserade Alexander Mayborn att karriären var över. Åtminstone som spelare.
Nu är han klar som huvudtränare för division 1-laget Blåsut.

Annons

32 år gammal (ung?) valde Alexander Mayborn att lägga sin bandykarriär på is. I ett öppet brev på klubbens hemsida tackade han sin tid i Vänersborg och förklarade varför han valt att sluta.

"Detta är inget avslut på något sätt. För min del är det bara ett nytt kapitel." skrev han då .

LÄS MER: Efter Rysslandsryktena – Alexander Mayborn lägger skridskorna på hyllan

Nu står det klart att Mayborn återvänder till bandyn redan nästa säsong – denna gång som huvudtränare för division 1-laget Blåsut.

– Det är något jag funderat på i ett par år. Nu kan jag börja på en lagom nivå, och som kräver lagom med tid, säger han till ttela.se .

LÄS ÄVEN: Alexander Mayborn: "Folk verkar tro att vi ska tillbaka och spela med keps"

Innan Mayborn återvände till IFK Vänersborg inför förra säsongen gjorde han två säsonger som spelare i Blåsut. Nu återvänder han i en ny roll i klubben, som hoppas spela i allsvenskan inom fem år.

– För bandyn i Vänersborg är det viktigt med Blåsut. IFK Vänersborg ska vara spjutspetsen och Blåsut alternativet där de unga spelarna kan utvecklas i en bra miljö. Gör de det så kommer även resultaten, säger Mayborn till ttela.se .

Från 2015 [+]: Profilen om tvåstadsderbyt som väcker känslor: "Har fått hot om att få knäskålarna insopade"