Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låg bakom mål i debuten – nu väntar ett av världens absolut bästa lag: "Inte van"

Jonas Granberg låg bakom Tellus 1–1-mål – i elitseriedebuten. Nu ställs han mot svenska mästarna Västerås SK och publiklaget Hammarby.
– Det är alltid kul att testa sig mot de yttersta, säger 30-åringen.

SIF Norrteljes offensiva pjäs, Jonas Granberg, skrevs över till elitserielaget IK Tellus under förra veckan.

Därmed fick Granberg debutera i elitserien som 30-åring – när Tellus spelade 3–3 mot Sirius.

– Jag är rätt nöjd. Jag hade inga stora förväntningar på mig själv, så överlag är jag nöjd. Det finns alltid saker att förbättra. Då tänker jag kanske främst på tempot, att komma rätt i åkningar och styrningar i defensiven. Men ju längre jag kör på, desto lättare kommer det att bli, säger Granberg.

Vad var tuffast under matchen?

– Tajmingen i offensiven och defensiven, skulle jag säga. Det går så mycket fortare och jag var ganska trött efteråt. Jag är inte van att åka så pass mycket skridskor, jag var rätt trött i benen, skrattar han.

Och Granberg hann med att sätta avtryck under matchen – även om det inte blev några poäng i protokollet. Han låg nämligen bakom Love Lånströms 1–1-mål.

– Jag hade väl ett skott på mål och då blev det mål på returen. Annars blev det inte lika många dragningar som vanligt, även om jag hade någon där bollen hoppade över klubban. Men det är sådant som kommer framöver.

Hur kul var det då att lira i högsta serien?

– Det var helt otroligt, rikitgt kul. Allt måste göras mer noggrant, men det är alltid kul att testa sig mot de yttersta.

Vilket är precis vad han troligtvis kommer att få göra under veckan som kommer. För redan på onsdag väntar ett av världens absolut bästa bandylag i svenska mästarna Västerås SK.

– Två matcher på fem dagar. Västerås och sedan "Bajen". Det blir en tuff vecka, men jag ser fram emot det. Jag hoppas på mycket speltid.

– Och jag gillar att möta riktigt bra lag. Däremot har jag nästan ingen koll på något av lagen, ska det erkännas. Å andra sidan kanske det bara är bra, vad vet jag? Nej, det är bara att njuta av dessa två matcher. Riktigt fint att de liras på hemmaplan också.