Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagkuggen efter sköna vinsten: "VSK är den största klubben och jag vill inte vara någon annanstans"

Tobias Holmberg har spelat i VSK sedan han var fyra år – förutom ett år i Ryssland har han aldrig bytt klubb. I matchen mot Vänersborg nätade han och stod bakom två assist, dessutom blev han prisad som bortalagets bästa spelare.

Västerås SK visade att de är tillbaka på vinnarspåret när de slog Vänersborg borta under tisdagen. Karlstadssonen Jonas Nilsson klappade in både mål 301 och 302 för klubben och Västeråssonen Tobias Holmberg prisades som bästa spelare.

– Det är klart att det är jätteskönt att vi vinner och att vi börjar prestera igen. Vårt spel kändes tryggt och säkert, säger anfallaren Tobias Holmberg.

Västeråssonen började åka skridskor på isrinken på Rocklunda i Västerås när han var fyra år. Sedan dess har han varit VSK-are och han har aldrig spelat för någon annan svensk klubb och han har heller inga planer på att byta klubb i framtiden.

– Det är VSK som gäller. Jag är uppväxt på Rocklunda och jag brinner för föreningen och för laget.

Har du aldrig tänkt tanken att byta klubb?

–Nej. Jag har varit ett år i Ryssland. Men det ska mycket till för att jag ska byta klubb i Sverige. VSK är den största klubben och jag vill inte vara någon annanstans.

LÄS MER: Poängkungen från Västerås har gjort över 300 mål

I matchen mot Vänersborg i tisdags gjorde VSK:aren mål och han stod även bakom två assist, dessutom blev han prisad som bortalagets bästa spelare.

Har ni hittat självförtroendet på plan?

– Det har funnit där hela tiden, men vi har inte fått ut något av vårt eget spel. Vi vet innerst inne vad vi kan och inställningen var rätt mot Vänersborg, där vi gjorde det vi ska. Det var verkligen en bra match av alla, som lag gjorde vi det väldigt bra. Helheten avgjorde.

VSK har haft en tung period i inledningen av elitserien 2016/17. Målskyttet har saknats och poängen har lyst med sin frånvaro. Men under de senaste matcherna, mot bland annat Villa och Vänersborg, har bland annat poängfarliga Ted Bergström, Jonas Nilsson och Tobias Holmberg visat vägen framför målet.

Hur mycket betyder det att Ted Bergström är tillbaka?

– Det betyder mycket så klart. Men vi har haft många andra spelare som har klivit fram och gjort det galant under tiden han har varit skadad. Vi har en stor bred trupp och det är vår styrka.

LÄS MER: Carlsson om VSK-forwardens återkomst