Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnade Edsbyn – nu är Erik Persson klar för Sirius

På torsdagen stod det klart att han lämnar Edsbyn – på fredagskvällen presenterades han som Sirius senaste nyförvärv.
– Jag har fått en väldigt bra bild av Sirius som förening och som lag och jag känner att det här är helt rätt steg för mig i min fortsatta utveckling, säger målvakten i ett pressmeddelande.

Erik Persson har spelat i Edsbyn i sex säsonger. Tidigare under våren stod det klart att föreningen inte valt att aktivera målvakts optionsår – men först på torsdagen blev det klart att han lämnar.

En dag senare presenterades 23-åringen av Sirius.

– Det blev ett väldigt enkelt och självklart beslut till slut när alla bitar föll på plats. Det har funnits fler lag med i bilden men det som fällde avgörandet var Sirius bemötande och ärlighet i de samtal vi haft. Sirius känns på gång och vill något på riktigt och det överensstämmer med mina ambitioner och mål, säger Erik Persson i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Sirius värvar försvararen från Tillberga: "Fått till en bra helhetslösning"

Målvakten är fostrat i Örebro och har skrivit på ett ettårskontrakt med Uppsalaklubben (1+1 år).

– Han kommer från Sveriges bästa lag och han har givetvis väldigt mycket att ge både på och utanför plan. Erik är säkert väldigt motiverad till att visa hur bra han är. Han är verkligen en toppmålvakt och han har nu möjlighet att etablera sig som en av Elitseriens bästa målvakter, säger Sirius tränare Esa Määttä.

LÄS OCKSÅ: Lämnar Sirius efter tre år – nu är Kjellsson tillbaka i moderklubben VSK: "Det var målet hela tiden"