Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslaget en självklarhet för Gilljam: "Synd att vissa spyr galla över VM"

Adam Gilljam får än en gång dra på sig den svenska landslagtröjan.
Men inför VM i Uljanovsk hoppas han slippa alla negativa åsikter runt mästerskapet.
– Jag tycker det är synd att det alltid är folk som spyr galla över VM, säger han.

För en svensk bandyspelare, liksom för en svensk fotbollspelare, är pojkdrömmarna alltid de samma – man hoppas att en gång få dra på sig en landslagströja och representera sitt land i ett mästerskap.

TV: Se reprisen från presentationen av VM-truppen

Men när det gäller bandy-VM så brukar det alltid omgärdas av ett tunt lager åsikter där tesen är att det är lite Kalle Anka över det hela.

– Jag tycker det synd att vissa alltid spyr galla över VM, framför allt utanför bandysporten. Men det kan ju inte vi spelare göra nåt åt. Visst hade det varit roligare om det varit tio bra lag med, men så är det ju inte och de lag som är med är bra, säger Adam Gilljam, som håller landslagsspel väldigt högt.

LÄS MER: Här är den svenska truppen till VM

– Personligen så tycker jag det är viktigt att vara med i landslaget och som liten grabb så drömde man ju om det.

Uppladdningen inför VM blir annorlunda för Adam Gilljam. Han fick en smäll förra veckan och kommer troligen inte spela en enda match innan premiären mot Finland den 1 februari.

– Jag fick en smäll som gjorde ont, jag trodde det var allvarligt, men det är inget som är trasigt. Så jag är redo för spel i VM. Men jag kommer inte spela mot Edsbyn och troligtvis inte heller mot Vänersborg på fredag, säger Adam Gilljam.

LÄS MER: Här är Svenne Olssons taktiska drag i VM

Däremot räknar han med att vara i toppslag när landslaget samlas i Uppsala 27 januari för två dagars förberedelse inför VM. Och när VM startar så ser Adam Gilljam fram mot att bilda ett vasst mittfält med Daniel Berlin.

– Ja, det hoppas jag och tror. Det ska bli kul att spela med så fruktansvärt bra bandyspelare igen och det blir en rolig roll om jag får vara mer centralt och ha mycket boll, säger han.

Hur avancerat är spelet i landslaget med tanke på hur få träffar ni har innan ett VM?

– Man får köpa ett mer primitivt spel, det är inte som ett klubblag där man har ett välutvecklat spelsystem. Vi träffas så lite och har ju bara spelat en match i år. Men vi har ju otroligt bra spelare som kan improvisera runt de riktlinjer vi har.

Det är ett profilstarkt lag som Sverige mönstrar. Vem skulle du sakna mest om en spelare plockades bort?

– Men vilken svår fråga. Det är så många som är viktiga för landslaget, det är bäst jag passar på den...

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!