Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långsiktighet ska lyfta Sirius ur bottenträsket: "Något som jag saknade tidigare"

Sirius har 13 kontrakterade spelare inför nästa säsong. Nya tränaren Olle Gabrielsson är nöjd med startelvan – och letar spets snarare än bredd när truppen ska fyllas på.

Annons

– Det känns som att vi har en tydligare plan, något som jag saknade tidigare. Vi har en vision om att bli bättre och då måste vi ha en plan på hur vi ska göra det.

Så säger Olle Gabrielsson, Sirius nygamla tränare som tog över som huvudansvarig i början på april.

Han säger det på tal om långsiktighet, någonting som han menar att Sirius tidigare har saknat men som numera löper som en röd tråd genom föreningen.

Han nämner en plan. Olle Gabrielsson utvecklar sitt resonemang och berättar hur den ser ut.

– Vi får jobba med små medel och se till att ha en ekonomi i balans. Det handlar om att ta ett steg i taget och att bli lite bättre hela tiden. Jag tycker redan nu att vi är ett steg längre fram, jämfört med samma tidpunkt förra året.

I det långsiktiga tänket ingår såklart att Sirius ska lyfta och komma bort från bottenstriden i elitserien, där man de senaste säsongerna har tvingats till kval för att säkra kontraktet.

Om detta sker redan till nästa säsong är för tidigt att spekulera om, menar Olle Gabrielsson. Detta då både hans eget och andra lag fortfarande står med inkompletta trupper.

LÄS MER: Kjellsson förlänger med Sirius: "Realistiskt att kunna bli en av de absolut bästa"

– Det vore naivt att svara på den frågan nu, men vi vill framåt och vi vill bli bättre. Sen spelar det ingen roll om vi blir bättre om alla andra samtidigt blir lika mycket bättre. Då är vi kvar på samma ställe, säger han och fortsätter.

– Men vi står stadigt med fötterna på jorden. Det kanske tar ett, två eller tre år för att nå dit vi vill. Men det handlar som sagt om att vi vill ta små kliv.

Och då är vi tillbaka i det där med långsiktighet och små kliv. Sirius nya modell.

Tidigare har Olle Gabrielsson haft en roll som players manager i A-laget, och då arbetat mycket med att forma truppen inför nästa säsong.

Han och klubben har kommit en bit på vägen, och har i skrivande stund 13 kontrakterade spelare. Utifrån har man hämtat in trion Lars Fall, Teemu Määtä och Stefan Tranblom.

LÄS MER: Lars Fall är tillbaka i Sirius – tvåårskontrakt klart

– Vi har en bra grund, en startelva som jag är nöjd med. Det vi fortfarande söker är spelare som gör poäng, och det är inte så lätt att hitta alla gånger. Vi letar spelare som kan gå på genombrott, ta skott och som har bättre kvalitet högre upp i banan så att vi skapar målchanser.

Jakten på nyförvärv går vidare men samtidigt öppnar Olle Gabrielsson för att truppen kan komma att fyllas på med ett par eller flera talangfulla juniorer. Någon stress att spika truppen känner han inte.

– Vi har platser att fylla men det kan mycket väl bli så att vi håller de platserna öppna ganska länge i år. För det är inte bredd vi behöver, utan spets.

FAKTA

Olle Gabrielsson om tre nyförvärv:

Lars Fall (från Villa Lidköping): – Vi får en fantastisk passningsspelare, där har vi fått in spets med en spelare som driver spelet med både korta och långa bollar. Spetskvalitet och en spelare som öppnar upp för andra.

Teemu Määtä (från Kungälv): – Han har gjort ett år i Sverige nu, då han gjorde tio poäng i Kungälv. Jag hoppas att vi kan få ut mer av honom, vi ska komma ihåg att han kom tvåa i den finska poängligan för två år sedan. Nu har han haft ett år på sig att acklimatisera sig till Sverige. Han har ett otroligt bra högerskott som jag hoppas att vi får nytta av.

Stefan Tranblom (från Unik): – Tranblom har vi fått in till försvaret. Han har spelat i elitserien med Falun och har de senaste åren varit spelande tränare i Unik, som han förde till en tredjeplats i allsvenskan. En riktig ledargestalt som blir en ryggrad och en trygghet i vårt försvar. Han kommer att bidra till samspelet och att vi släpper in mindre mål.