Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Längsta bortaresan – då trivs Viktor Nordmark som allra bäst: "Det är mysigt"

Viktor Nordmark var på bra humör på onsdagskvällen.
Inte undra på – långresan som han trivs så bra på slutade dessutom med två tunga poäng för hans Gripen.
– Det här är den roligaste matchen att spela borta. Tjabba, flyga och åka lite buss, säger han efter 2–0 borta mot Kalix.

Det är runt 140 mil mellan Trollhättan och Kalix. Men det störde inte Gripens Viktor Nordmark inför bortamatchen i Norrbotten. Tvärtom, faktiskt.

– Det här är den roligaste matchen att spela borta. Det är ju skitkul att komma iväg så här. Tjabba, flyga och åka lite buss. Det är mysigt och jag har verkligen ingenting emot det.

Inte blev resan sämre av att hans Gripen Trollhättan kunde lämna Kalix IP med två poäng efter en tung 2–0-seger.

Båda målen gjordes av Adam Rudell i den första halvleken, men grunden till segern lades längre ner i banan. Defensiven satt precis som den skulle och visade vägen till segern.

– Vi släpper in noll mål och vi bestämmer oss ganska tidigt för hur vi ska spela och bete oss. Sen ändras det lite när det snöar ganska mycket i första halvlek. Det blir ju två sidor av matchen, men vi hade bestämt oss för att ta två poäng oavsett vad.

Liberon Viktor Nordmark har såklart stor del i hur det ser ut i Gripens defensiv. Men själv framhåller han helst andra.

– Vi har ett bra mittlås, jättebra backar och två halvor som som är drivande i offensiven men samtidigt trygga i defensiven. Sen har vi centrallinjen ,ed två bra defensiva mittfältare. I mitt tycke ett försvar av hög elitserieklass.

Vi ställer inte bara upp och grisar, utan vi har ett eget spel.

Samtidigt tycker han inte att Gripen "parkerar bussen" i jakten på elitseriepoäng. För det har börjat ramla in på det kontot, efter elva omgångar har Gripen spelat ihop fem poäng. Förra säsongen blev det tre på hela grundserien.

– Släpper man in lite mål så kommer poängen. Det är vår chans att vinna matcherna, men det handlar inte bara om att ställa upp en buss. Vi ställer inte bara upp och grisar, utan vi har ett eget spel.

Segrarna så här långt har kommit mot bottenkonkurrenterna Tellus och Kalix. Men i poängraden hittar vi även 2–2 mot Västerås. Och utöver det har Gripen pressat lag som nämns som slutspelslag framåt våren.

Och där är en stor skillnad gentemot fjolåret, menar Viktor Nordmark.

– Vi tycker själva att vi skulle ha två till fyra poäng till. Sandviken är den match som vi inte är med och Hammarby är en och ett halv klass bättre än oss den dagen vi möts. Det är en skillnad mot i fjol, vi är inte nöjda. Vi har varit nära och varit med i flera matcher, men det vill vi inte bygga på. Vi vill bygga på segrar, säger han och fortsätter:

– Som mot Västerås. Där är vi jättebesvikna att det bara blir en poäng.

Är det realistiskt att tro att Gripen kan undvika kval den hä säsongen?

– Hur många matcher är det kvar?

Ni har spelat elva nu, så då återstår det väl femton för er del...

– Ja, då har vi femton gånger två. 30 poäng kvar att spela om. Då måste man väl säga att det är realistiskt, annars hade vi inte hållit på med det här. Jag och övriga i laget vill vinna varje match, annars hade vi kunnat spela sex matcher på en säsong och varit nöjda med det.

Hur avrundas den här långa resan nu då?

– Vi är på väg tillbaka mot Luleå nu, där ska vi väl käka någon torr macka. Sen flyger vi imorgon bitti.

MATCHFAKTA

Kalix–Gripen Trollhättan 0–2 (0–2)

Målen: 0–1 (6) Adam Rudell, 0–2 (23, straff) Adam Rudell

Hörnor: 8–5

Utvisningsminuter: 10–20

Domare: Juha-Matti Kanniainen

Publik: 294