Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lapp på luckan och publikrekord när Villa slog Vänersborg: "Inget står sig mot det här"

Villa Lidköping hade två mål med den här fredagen:
Att slå rivalen Vänersborg och sätta nytt publikrekord.
Det blev check på båda.
– Det känns riktigt bra att få bjuda publiken på en sån här vinst, säger tvåmålsskytten Axel Ekholm.

Villa Lidköping lanserade matchen som "superderbyt" och den senaste veckan har klubben varit tydlig: Den här kvällen skulle publikrekordet från 2013 ryka. Och det gjorde det.

När Villa slog Vänersborg med 7–4 i Sparbanken Lidköping Arena kom 5 400 åskådare – och det är absolut max som arenan får ta in.

–Riktigt kul att få vinna inför sån publik, det känns riktigt bra att få bjuda den på en sån här vinst, säger tvåmålsskytten Axel Ekholm, som värvades från Kungälv inför den här säsongen.

Har du spelat en liknande match?

– Jag har spelat annandagsbandy med Kungälv här och då var det 4 000–5 000, men det var inte så här. Ingenting kan stå sig mot det här, säger han.

– Man är inne i sin lilla bubbla och tänker inte på om det är 4 200 eller 5 400 under spelets gång, men när det blir mål får man lite extra energi.

Villa ledde med 5–2 i paus innan Vänersborg hämtade upp till 4–5 tidigt i andra halvlek – detta trots att Villa hade två man mer på isen efter dubbla utvisningar för bortalaget.

– Det blir lite high chaparall. De får köra trots att vi är två man mer och vi får några hörnor på oss. Vi ska kanske styra matchen då, men de skapar hörna på hörna. Efter det får vi kontroll och kan successivt ta över och göra två mål.

Villa Lidköping möter Gripen Trollhättan på bortaplan på söndag, så det finns inte utrymme för något större firande efter segern i prestigemötet.

– Det blir hem och kanske gå på restaurang och ta en burgare. Det är det man kan göra, och köpa sig en godispåse, säger Axel Ekholm.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Villa Lidköping–Vänersborg 7–4 (5–2)

Mål: 1–0 (8) Martin Andreasson, hörna, 1–1 (16) Johan Koch, 2–1 (20) Christoffer Norin, 3–1 (26) Daniel Andersson, 4–1 (29) Axel Ekholm, 4–2 (36) Joakim Hedqvist, straff, 5–2 (45+2) David Karlsson, 5–3 (46) Joakim Hedqvist, 5–4 (50) Joakim Hedqvist, 6–4 (88) Daniel Andersson, 7–4 (90+1) Axel Ekholm.

Hörnor: 10–11.

Utvisningar: Villa, 1 x10. Vänersborg, 5 x 10.

Publik: 5 400.

Domare: Roland Fager.