Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LBK tappar två viktiga spelare – klubbchefen: "Lite jobbigt faktiskt"

LBK har drabbats av flera tunga spelartapp efter det misslyckade elitseriekvalet i våras.
På måndagen berättade klubben att både Jens Hermansson och Mattias Sand lämnar – och kanske till och med avslutar sina respektive bandykarriärer.
– Lite jobbigt faktiskt, säger LBK:s klubbchef Ola Bengtsson till klubbens hemsida.

För Plus-kunder: Efter tunga tappen – LBK värvar från VSK: "En speedig och offensiv spelare"

LBK:s truppbygge går minst sagt tungt. Lagkaptenen Johan Berglund lämnar, likaså lånet Jesper Larsson som går tillbaka till Bollnäs, precis som Edvin Nilsson.

Nu har dessutom Jens Hermansson bestämt sig för att inte fortsätta karriären i LBK, om det ens blir någon fortsättning. Men spelartappen stannar inte där, även högerbacken Mattias Sand har i princip bestämt sig för att sluta spela bandy – igen.

– Länge hoppades jag på att få ett ja från Jens Hermanson, men nu är det klart att han slutar, i vart fall kommer han inte att spela bandy i LBK den kommande säsongen. Det är högst osäkert när det gäller Mattias Sand också, säger Ola Bengtsson till klubbens hemsida.

Läs mer: Mattias Sand är tillbaka i LBK: "Man har känt att man saknar någonting"

Jens Hermansson flyttar hem till Edsbyn där han har sin fru, en lägenhet och ett lärarjobb på högstadiet. Hermansson säger sig inte vara beredd på att kombinera heltidsjobb med att pendla 16 mil till Ljusdal. Det innebär att han kan komma att sluta spela bandy.

– Det kan jag inte svara på, men det lutar väl åt det. För min del är Edsbyn enda alternativet, men jag har ingen aning om hur de ser på den saken. Jag har ju tillhört A-truppen där i sju säsonger tidigare, men mest varit utlånad. Det kan bli hockey också. Nä, jag vet inte, säger han till klubbens hemsida.

För Plus-kunder: Ljusdal öppnar för kontakt med Törnberg: "Sannolikt att hans namn kommer upp"

Mattias Sand har en mamma som är sjuk och en sambo som varit sjukskriven, vilket innebär att familjen är högerbackens största fokus för tillfället.

– Jag har funderat, och funderar fortfarande på om det verkligen är värt att satsa hundraprocentigt på bandyn och det har jag sagt till LBK. Visst, jag vet att LBK har det tunt med spelare och mitt hjärta finns ju i klubben, men familjen måste komma i första hand ändå, säger Sand.

Desto mer glädjande för LBK-fansen är att klubben beslutat sig för att satsa på ett lag i P18 Elit, efter P16-lagets stora framgångar under förra säsongen. De som ska leda laget är Fredrik Swartswe, Anders Borg, Magnus Lindqvist och Peter Skalberg, enligt klubbens hemsida.