Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LBK – UNIK ställs in: "Skaderisken för stor"

Alla som har planerat in trettondagsbandy på Idrottsparken i dag får tänka om.
Matchen mellan Ljusdal och UNIK ställs in på grund av kylan.

Termometern på Idrottsparken visade på -26,3 grader när LBK hade sin matchförberedande träning på torsdagseftermiddagen.

Trots de kalla temperaturerna kom tidigt beskedet att det inte skulle vara någon fara inför kvällens match mot UNIK – men senare ändrade man sig, och matchen kommer inte att spelas.

Enligt Ljusdals BK är det fortfarande på fredagsförmiddagen så pass kallt att man inte kan genomföra matchen, och även om prognoserna visar på varmare temperaturer under eftermiddagen så kommer man inte spela då det är stora sprickor i isen som inte kan åtgärdas förrän det blir ännu varmare.

"Skaderisken är därmed alldeles för stor", skriver Ljusdals BK på sin hemsida.

Senare på fredagseftermiddagen meddelade klubben att matchen mot UNIK kommer att spelas på söndag.

Det står också klart att LBK:s utvecklingslag Järvsö Bandy tvingas ställa in lördagens division 1-match mot Östersund på grund av isproblem. Lagets möte med Söderfors på söndagen kommer dock att spelas som planerat, men med en timmes senarelagt avslag för att få tiden att stämma med LBK:s match mot UNIK.

LÄS ÄVEN: Isläget på Sävstaås ljusnar – trots extremkylan: "Klart det påverkar"