Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal fick oväntat svårt – nära förlust: "Vi måste upp en nivå"

De flesta förväntar sig att Ljusdals BK bara ska traska rakt igenom Allsvenskan den här säsongen, utan poängtapp dessutom. Men på tisdagen chockade Peace & Love City från Borlänge och var nära att sno Ljusdal på alla poäng.
– Jag skulle vilja säga så här: Vi räddade en poäng, säger tränaren Patrik Larsson.

Nästan lite chockartat så tappade Ljusdal poäng när laget åkte till Borlänge för match mot Peace & Love City. Och ska sanningen fram så får Ljusdal vara glada att man fick en pinne med sig hem, för City var det klart bättre laget i den här matchen,

– Det är lätt att tro att vi ska åka runt och vinna, men det är inte alltid så enkelt och det är det klart bästa lag vi mött den här säsongen, säger tränaren Patrik Larsson.

Hemmalaget tog kommandot från start och med ett lågt defensivt spel så kom det sylvassa kontringar som Ljusdal fick problem med.

– Vi tappar lite boll offensivt när dom ligger lågt och då kommer deras snabba omställningar, säger Larsson

Både 1–0 och 2–0 skulle det bli innan Ljusdal kunde trycka in en boll, och med underläge i paus så trodde nog de flesta att islossningen skulle komma i andra istället. Det blev också kvitterat innan Peace & Love City återigen ryckte till en tvåmålsledning.

– Det var ett ruskigt bra lag vi mötte och ska vi vinna sådana här matcher måste vi upp en nivå, det finns inga självklara vinster och vi kommer att möta flera lag som vi får tufft emot, menar Patrik Larsson.

Hälsingarna kämpade sig ikapp och nådde 4–4 med fem minuter kvar, men strax därefter fick hemmalaget en straff. Nu brände man den och Ljusdal räddade en poäng men med betyget klart underkänt.

– Det är klart att vår tydliga målsättning är att vi ska vinna den här serien och gå upp, men det är ingen skitserie det här och jag har full respekt för andra lag.

Hela 13 hörnor för Ljusdal men bara ett mål och det är väl inte alls godkänt?

– Nej jag tycker vi ska ha bättre utdelning på dom, ett mål är för dåligt, avslutar Patrik Larsson.

Peace & Love City – Ljusdals BK 4–4 (2–1)

Målen City: Pekka Rintala 2, Mattias Krantz och Patrik Kinnunen Ljusdal: Jonas Pettersson 2, Johan Berglund och Mikhail Svechnikov,

Hörnor: 6–13

Domare: Gustav Bortas.

Publik: 165.