Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal vann men får vänta på elitseriejublet – så gick det i tisdagens kvalmatcher

Ljusdal besegrade Nässjö med 6–2 på bortaplan – men någon säkrad elitserieplats blev det inte.
Tillberga besegrade nämligen samtidigt Kalix.
I B-gruppen knep Gripen det absolut sista halmstrået genom att köra över Tellus.

Ljusdal hade möjligheten att säkra elitseriekontraktet under lagets resa till Småland. I Stinsen Arena gjorde laget precis vad man skulle när man besegrade Nässjö med 6–2.

Detta sedan man i halvtid gått fram till en 3–0-ledning, mycket tack vare en effektiv offensiv och en stabilt spelande Jonas Svensson i målet. Svensson räddade bland annat en straff. Men den tvåpoängaren räckte inte för att säkra elitserieplatsen, eftersom Tillberga samtidigt besegrade Kalix i ödesmatchen i ABB Arena.

Tillberga vann med 5–4 efter två sena mål fram till 4–3 och 5–3, innan Kalix skickade in en reducering i matchens sista sekunder. Resultaten i A-gruppen innebär att Ljusdal toppar gruppen med åtta poäng, medan Kalix och Tillberga står på fyra poäng vardera.

För Ljusdals del innebär det att man behöver ytterligare en poäng för att ta klivet upp till elitserien. Förlorar man däremot de två avslutande matcher kan samtliga i den trion sluta på lika många poäng. Fortsättning följer på torsdag, då Ljusdal tar emot Tillberga medan Kalix möter Nässjö på bortaplan.

I grupp B tog Gripen Trollhättan den allra sista chansen att hålla hoppet om förnyat elitseriekontrakt vid liv. Detta då man körde över Tellus på hemmaplan med hela 9–0. Det var Gripens första seger i kvalet och inför de två avslutande matcherna har man nu tre poäng upp till Tellus på andraplatsen.

Toppar gruppen gör IFK Motala, som nu har ett gyllene lägen att ta klivet upp till elitserien. Motala bortabesegrade Falu BS och har nu spelat in sex poäng in på fyra matcher. Vinner man hemma mot Gripen på torsdag tar man klivet upp till högsta serien.

RESULTAT

Grupp A

Nässjö–Ljusdal 2–6

Tillberga–Kalix 5–4

Grupp B

Gripen Trollhättan–Tellus 9–0

Falun–Motala 2–5