Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfstedt knäckt efter Villas vändning: "En av de tyngsta förlusterna jag varit med om"

Vetlanda hade 4–2 på Villa med drygt tio minuter kvar.
Då föll laget ihop och åkte på en ny blytung förlust.
– Det är tungt, det måste jag villigt erkänna, säger lagkaptenen Johan Löfstedt.

LÄS ÄVEN: Så var matchen minut för minut

Vetlanda reste till Lidköping med en klar matchplan: Att stå lågt i försvarsspelet, locka upp Villa och sedan straffa hemmalaget med omställningar.

I 75 minuter skötte Vetlanda uppdraget till punkt och pricka. Sedan tog Villa en timeout med bästa tänkbara effekt. För sedan föll bortalaget ihop och tappade 4–2 till 4–5.

– Det är en av de tyngsta förluster jag varit med om, säger lagkaptenen Johan Löfstedt.

– Vi har haft ett par såna här förluster i år och vi hade behövt vinna för gruppens skull. Vi gör det väldigt bra under långa stunder, men så blir det återigen torsk på det här sättet. Det är jobbigt, fortsätter han.

LÄS ÄVEN: Matchhjälten: "Jag lider med Vetlanda"

Vad beror det på att ni på nytt förlorar så här?

– Jag har inget bra svar på det, jag är ledsen. Jag tror inte att det är orken. Men vi går ner lite i aggressivitet när vi leder med 4–2. Där måste vi vara mer aktiva i bollhållningen, vi kan inte stanna upp och bli passiva. Det kan vara möjligt att det är en åtgärd, men det är två distansskott som går in. Det är olyckligt.

Philip Svensk gör en bra match, men ska han ta något av de sista målen menar du?

– Esplund är känd för mycket, men kanske inte sitt skott. Möjligen att han ska ha den och kanske även det sista (från Jesper Eriksson). Man ska inte lasta någon och Philip gör en bra match i övrigt, men jag tror han känner att han bör ta dom.

Johan Löfstedt låg bakom tre av fyra mål för Vetlanda – ett mål och två assist.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Villa Lidköping–Vetlanda 5–4 (2–1)

Mål: 1–0 (5) Daniel Andersson, 1–1 (34) Joakim Andersson, 2–1 (41) David Karlsson, 2–2 (54) Joakim Andersson, 2–3 (68) Johan Löfstedt, 2–4 (80) Daniel Johansson, 3–4 (82) Daniel Andersson, 4–4 (84) Johan Esplund, 5–4 (90) Jesper Eriksson.

Hörnor: 5–11.

Utvisningar: Villa 2 x 10. Vetlanda 2 x 10.

Publik: 2 652.

Domare: Jacob Liljegren.