Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfstedt sågar domarinsatsen efter uttåget i World cup: "Det är katastrof"

Vetlanda ropade på straff.
Då ställde Villa om och fick straff åt andra hållet sekunderna senare.
Katastrof, menar Johan Löfstedt efter 1–5-förlusten i kvartsfinalen.
– Det är klart att 1–1 i stället för 0–2 är viktigt, säger han.

LÄS ÄVEN: Daniel Andersson växlade upp när Villa säkrade semifinal

Vetlanda är utslaget ur World cup efter att ha förlorat med 1–5 i kvartsfinalen mot Villa Lidköping. Resultatmässigt var laget aldrig nära att vinna matchen, men det är en situation som grämer Johan Löfstedt efter uttåget: Den misstänkta straffsituationen i åttonde minuten när Robin Folkesson föll utan domaråtgärd, och Villa ställde om och fick straff i anfallet efter.

– Folkesson är igenom på vår frislagsvariant och de slår undan skridskon på honom. Det är solklar straff, säger Johan Löfstedt och delar ut en salva riktad mot domarinsatsen.

– Jag tycker att det är katastrof i första halvlek. I anfallet efter (straffsituationen) dömer han straff till Villa och 2–0. Det är två gånger trettio minuter och Villa är ett defensivt duktigt lag som vi har svårt att göra mål på, så det är klart att det är viktiga grejer.

Är det nyckelsekvensen som gör att ni förlorar?

– Nej, men alltså, det vill jag inte säga. Villa är väl bättre än oss, men det är klart att 1–1 i stället för 0–2 är viktigt.

LÄS ÄVEN: Måstematch för Vetlanda – då vann Micke Nilsson brödrakampen

Johan Löfstedt ser ändå tillbaka på en lyckad världscup där laget gick vidare från den tuffa gruppen med Jenisej, Bollnäs och finska Akilles som blev poänglöst i turneringen.

– Vi har gjort det bra och är på en högre nivå nu än för ett år sedan. Vi är ganska bra när vi är på topp, då har vi en väldigt hög högstanivå. Det gäller bara att vi får lite högre lägstanivå också så kommer det här bli jättebra, säger Vetlandas lagkapten.

Robin Folkesson, som tidigare i höst hyllades av just Johan Löfstedt, utgick efter att en axel hoppat ur led. Vad det betyder inför elitseriestarten är oklart.

Positivt för Vetlanda var dock att liberon Micke Nilsson var tillbaka på isen efter den otäcka smällen på fredagskvällen.

WORLD CUP – MATCHFAKTA Villa Lidköping–Vetlanda 5–1 (3–0) Målen: 1–0 (4) Martin Karlsson, 2–0 (9) David Karlsson, 3–0 (20) Daniel Andersson, 4–0 (33) Johan Esplund, 5–0 (47) Tim Persson, 5–1 (54) Sebastian Ytterell.