Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lomanov en gigant – här är motståndarens hyllning efter förlusten: "En helt magisk bandyspelare"

Vetlanda tappade än en gång en ledning.
Detta sedan Sergej Lomanov haft stor show och fört sitt Vänersborg till seger.
– Det var en uppvisning från hans sida, säger Vetlandatalangen Martin Landström med en suck.

Vetlanda hade ledningen större delen av matchen mot Vänersborg. I slutet av den första halvleken med tre mål, vid ställningen 4–1.

LÄS MER: Landström om firandet framför Vänersborgs klack: "Det blir blackout"

Det såg då stabilt ut för hemmalaget i Sapa Arena. Men Vänersborg kom tillbaka, och det var åter igen en viss Sergej Lomanov som visade vägen.

Med knappa kvarten kvar av matchen satte han 5–5. Och sju minuter från slutet ordnade han 6–5. Dessförinnan hade han prickskjutit in ytterligare två mål.

– Sergej Lomanov är ju en helt magisk bandyspelare. Han gör fantastiska grejer på planen, som är svårt att försvara sig mot. Det var en uppvisning från hans sida, säger Vetlandas Martin Landström.

Distansskotten var ryssens signum i den här matchen. Och det var skillnaden mellan lagen, menade Landström.

– Ja, han har ju dessutom ett par distansskott till som smeker precis utanför. Det är en välspelad match, där han är skillnaden mellan lagen.

Vetlanda saknade dock inte lägen att faktiskt svara efter Lomanovs sena mål. Just Martin Landström fick ett par fina chanser, men lyckads inte få in bollen.

– Jag bränner ett par riktigt bra lägen i andra halvlek, som jag mår jättedåligt över. Det är jobbigt såklart, jag borde ha gjort ett par till, säger han.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från matchen

Det var andra matchen i rad som Vetlanda tappade en tremålsledning och laget har nu inlett elitserien med en poäng på tre matcher.

– Just nu är det rätt konstigt i huvudet. Jag är jättebesviken över mina missade chanser. Det handlar om oss själva, vi måste jobba med det. En poäng på tre matcher är bedrövligt, alldeles för dåligt.

MATCHFAKTA

Vetlanda–Vänersborg 5–6 (4–3)

Målen: 1–0 (16) Joakim Andersson, 2–0 (23, hörna) Mikael Nilsson, 2–1 (31) Sergej Lomanov, 3–1 (32, straff) Joakim Andersson, 4–1 (36, hörna) Martin Landström, 4–2 (38) Mikko Lukkarila, 4–3 (45) Sergej Lomanov, 5–3 (47, hörna) Johan Löfstedt, 5–4 (54) Emil Viklund, 5–5 (77) Sergei Lomanov, 5–6 (84) Sergei Lomanov

Publik: 1 008

Hörnor: 15–7

Utvisningsminuter: 50–60

Domare: Roland Fager