Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lomanov räddade poäng för Vänersborg: "Jag hoppas att det kan vända för oss nu"

Efter tre raka förluster fick Vänersborg oavgjort mot formtoppade Bollnäs.
Och 3–3-skytten Sergej Lomanov tror att poängen kan vara vändningen efter en tuff period.
– Vi har tappat lite självförtroende och ibland har vi inte varit så bestämda, säger ryske storstjärnan.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – läs rapporteringen här

Det började bra för Vänersborg mot Bollnäs på onsdagskvällen. Hemmalaget ledde med 2–1 efter första halvlek efter mål av Johan Koch och Jocke Hedqvist (straff) innan Patrik Nilsson reducerade på hörna innan paus.

Sedan vände Bollnäs på matchen och Vänersborg såg ut att vara på väg mot fjärde raka nederlaget. Då klev Sergej Lomanov fram med bössan och sköt 3–3 från distans.

På tv-bilderna ser det ut att vara ett ganska billigt mål som Patrik Aihonen borde ha tagit, men den ryske storstjärnan menar att träffen var klockren.

– Det var ganska hårt, och i början av andra halvlek gör han en jättebra räddning när jag skjuter från höger. Men det var ett ganska lurigt skott och kanske blev målvakten förvånad. Man känner när man skjuter om det är en bra träff och det var det. Det är ett jätteviktigt mål för hela laget framöver, säger Sergej Lomanov.

Kan det här vara vändningen efter senaste tidens resultat?

– Jag hoppas det, att det kan vända för oss nu. Vi måste tro på oss själva. Vi har tappat lite självförtroende och ibland har vi inte varit så bestämda – ska vi anfalla, vända hem eller hålla i boll? Men vi pratar mycket och jag tycker att det ser ganska bra ut framöver, säger han.

TV: Se alla höjdpunkter från matchen

Sergej Lomanov medger att laget har gått igenom en tuff period med fyra förluster på de fem senaste matcherna inför mötet med Bollnäs.

– Det var ganska svårt att komma ut och spela efter tre raka förluster, det var ganska tungt. Men vi var laddade i dag och genomförde hela matchen ganska bra. Vi börjar hitta grunden i spelet som vi hade i första fem-sex matcherna i serien. Vi kommer prata vidare och bygga laget och spelet, så det är ingen panik på så vis.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Vänersborg–Bollnäs 3–3 (2–1)

Mål: 1–0 (15) Johan Koch, 2–0 (32) Joakim Hedqvist, straff, 2–1 (35) Patrik Nilsson, hörna, 2–2 (51) Christian Mickelsson, 2–3 (63) Anders Spinnars, hörna, 3–3 (78) Sergej Lomanov.

Hörnor: 8–8.

Utvisningar: Vänersborg, 3 x 10. Bollnäs, 2 x 10.

Publik: 1 725.

Domare: Jacob Liljegren.