Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lomanov vill ha svar från styrelsen – och väljer mellan Vänersborg och Jenisej

Sergej Lomanov funderar över framtiden och vill ha vissa besked från IFK Vänersborg.
– Antingen stannar jag kvar här i Vänersborg eller så flyttar jag hem till Jenisej i Ryssland, säger den ryska superstjärnan.

Annons

IFK Vänersborgs storsatsning slutade med ett uttåg i kvartsfinalserien mot rivalen Villa Lidköping. Den största frågan är nu om den ryska superstjärnan Sergej Lomanov är kvar i klubben nästa säsong.

Till P4 Väst säger Lomanov att han ska fatta sitt beslut i slutet på mars. Men redan i dag eller senare den här veckan ska han träffa Vänersborgs styrelse för att försöka få svar på ett par viktiga frågor.

– Jag vill höra vem som blir klubbens nya tränare och vilken målsättning Vänersborg har nästa säsong. Man vill ju vinna och kämpa för vinst i varje cup och turnering, säger Lomanov till Sveriges Radio.

Stefan Karlsson, som tränade Vänersborg när Sergej Lomanov blev klar för klubben, sparkades mitt under säsongen . Han ersattes av Magnus Nordin och Anders Uhlin, som inte är aktuella för en förlängning. I stället har det ryktats om att Ari Holopainen är på gång till klubben .

När Sergej Lomanov nu funderar över framtiden är det två alternativ som han väljer mellan.

– Antingen stannar jag kvar här i Vänersborg eller så flyttar jag hem till Jenisej i Ryssland, säger han till P4.

LÄS MER: Nordin om turbulensen i Vänersborg: "Vi har tagit obekväma beslut"