Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lucas Blom åkte på storstryk mot moderklubben: "Det är klart att jag håller Vetlanda högt"

Det slutade med en storförlust för Tellus.
Men matchen mot moderklubben Vetlanda var ändå speciell för Lucas Blom.
– Det är många där som jag har vuxit upp med och känner väl, säger 25-åringen.

Lucas Blom fick sin bandyfostran i Vetlanda och än i dag hyser han starka känslor för klubben. Därför var det med en speciell känsla som han klev ut på isen när hans Tellus tog emot just Vetlanda hemma på Zinkensdamm.

– Det är kul, det är många där som jag har vuxit upp med och känner väl. Så det är speciellt, man blir lite extra taggad även om man inte tänker så mycket på det när matchen väl är igång, säger Blom.

Även om hans prioritet självklart ligger på Tellus, så följer han fortfarande Vetlandas framfart i elitserien så ofta han kan.

– Jag följer dom och det är klart att jag håller Vetlanda högt, samtidigt kan man inte gå och tänka på det när man ska möta dom.

Att han överhuvudtaget skulle spela i elitserien vid det här laget var absolut ingenting som han trodde när han för några år sedan flyttade till Stockholm och började lira med Tellus.

– Det var nog ingen i Tellus som hade tänkt att vi skulle vara aktuella för elitserien, det har kommit lite slumpmässigt. Men det har varit en bra resa, med flera starka säsonger i allsvenskan. Sen när chansen kom var det många som tyckte att det vore kul och många ville lira och var villiga att lägga ner mer tid.

Onsdagen blev däremot riktigt tuff för hans Tellus. Vetlanda gick fram till 4–0 redan innan paus, och kunde därefter kontrollera en match som man slutligen vann med 8–2.

– Vi var väl lite sämre i dag och kommer inte upp i deras nivå. Det är svårt att komma till anfall och hota, dom fick matchen dit dom ville, säger Lucas Blom.

Trots att de två senaste matcherna har slutat med storförluster så har Tellus överraskat positivt på många under inledningen av elitserien.

Laget gick in i säsongen som extremt nederlagstippat, men efter åtta matcher har man hunnit med att besegra Tillberga, spela oavgjort mot Kalix samt pressa lag som Edsbyn hemma på Zinken.

– Även matcherna där vi har fått stryk med större siffror så har vi gjort delar av matcherna bra, så vi bör vara nöjda med resultaten så här långt. Sen vill vi alltid utvecklas, så även om vi är nöjda så vill vi mycket mer, säger Blom och fortsätter:

– Nu börjar vi väl känna att vi har kommit in i serien och kan börja ställa högre krav på oss själva. Vi vill fortsätta att vinna matcher och ta poäng.

Moderklubben Vetlanda har han för övrigt representerat i en match i elitserien. Det var säsongen 2009/10 och den matchen minns Lucas Blom mycket väl.

– Det var Falun borta på Lugnet i februari någon gång. Jag hade kommit in i laget men trodde väl inte att det skulle dyka upp en chans. Jag blev förvånad när jag blev uttagen, och sen var det en enda lång laddning till matchstart.

Hur det gick den gången? Vetlanda vann med 5–2 och Lucas Blom blev målskytt på hörna.

TELLUS – VETLANDA 2–8 (0–4)

Mål: 0–1 (12, hörna) Johan Löfstedt, 0–2 (18, hörna) Joakim Andersson, 0–3 (35) Robin Folkesson, 0–4 (43) Pontus Vilén, 1–4 (47) Jonas Enander, 1–5 (52) Joakim Andersson, 2–5 (55, hörna) Martin Deacon, 2–6 (66) Martin Landström, 2–7 (69) Martin Landström, 2–8 (82) Patrik Johansson.

Hörnor: 7–10

Utvisningar:

Domare: Jacob Liljegren

Publik: 204