Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magisk halvlek knäckte Villa – Edling glödhet när Edsbyn hade lekstuga i Lidköping

Edsbyns första halvlek mot Villa Lidköping var totalbandy i 40 minuter.
Och lagets magiska vändning från 1–3 till 7–3 var kanske det bästa laget presterat sedan guldåren.
– Idag fick vi ut max av det vi kan få ut så här tidigt på säsongen, säger fyramålsskytten Jonas Edling.

SÅ GICK DET: Här hittar du alla kvällens matcher

Efter en chocköppning där Daniel Andersson gjorde 1–0 efter 1.36 så visade Edsbyn att laget har något på gång den här säsongen.

LÄS ÄVEN: Edsbyn hoppades knäcka Villas nya backlinje

Liberon Jocke Svensk åkte igenom och satte 1–1, ett mål som följdes av en tung Edsbypress och två raka mål från Villa (!).

Men i det läget, 1–3, kom vändningen och när Roland Fager blåste av för halvtid hade Edsbyn vänt till 7–3, bland annat efter tre mål från en glödhet Jonas Edling.

HÖJDPUNKTER: Se alla målen i Edsbyns kross

– Vi vet ju inte än hur bra det här var egentligen eftersom det bara är vår andra match, men det är klart att vi spelar otroligt bra och får utdelning. Det är väl det här vi vill bjuda på, det är det vi tränat på sedan augusti, idag passade det riktigt bra, säger Edsbyanfallaren.

Receptet bakom vändningen var att Edsbyn till slut fick till den attackbandy som tränaren Thomas Liw pratat om inför säsongen. Hög press och anfall i alla lägen gjorde Villaförsvaret virrigt och paralyserat.

– Man kände att vi var etta på allt, vi fick utdelning när vi satte press. Det är roligt som anfallare att spela på det sättet när vi också får mycket bollar på forwards, säger Jonas Edling, som av bara farten gjorde 8–3 direkt i andra halvlek.

Sedan så fortsatte Edsbyn att bestämma allt på isen, gjorde tre mål till, varav det sista för 10–3 genom Hans Andersson.

– Det är skönt att göra tvåsiffrigt på dem, det är något visst att få in den bollen, säger Jonas Edling.

LÄS OCKSÅ: Villa krossat på hemmaplan – föll med tvåsffrigt: "Det får vi i ledarstaben ta på oss"

Nu väntar vila i Örebro dit Edsbyn åker och laddar upp inför fredagens möte med Tillberga i Västerås. Och tanken på att möta det lite småluriga Västeråslaget med den här matchen i ryggen värmer menar Jonas Edling.

– Det här är väldigt skönt att ha med sig , nu ser vi att vi kan spela bra, ett bra kvitto. Idag fick vi ut max av det vi kan få ut så här tidigt på säsongen.

Och för din egen del, fyra mål och en assist?

– Idag kändes det bra, det har varit hyfsat hela säsongen men varit lite motstuds, skönt att det lossnar.

Matchfakta – Elitserien

Villa Lidköping–Edsbyn 3–10 (3–7)

Målen: 1–0 (1) Daniel Andersson, 1–1 (3) Joakim Svensk, 2–1 (4) David Karlsson, 3–1 (21) Axel Ekholm. 3–2 (22) Jonas Edling, 3–3 (23) Mattias Hammarström, 3–4 (29) Oskar Wikblad, 3–5 (30) Jonas Edling, hörna, 3–6 (34) Mattias Hammarström, 3–7 (42) Jonas Edling, 3–8 (51) Jonas Edling, 3–9 (61) Joel Edling, 3–10 (88) Hans Andersson.

Hörnor: 6–12.

Utvisningar: Villa 2x10, Edsbyn 1x10

Domare: Roland Fager, Köping.

Publik: 2 701.

TV: Så såg det ut i premiären för Edsbyn