Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Granberg gör comeback – i Hellmyrs United

"Bandyns bad boy" är tillbaka, om än bara för en helg.
Hellmyrs Uniteds nionde spelare är något av en bomb:
Anfallaren Magnus Granberg från Bollnäs.

Annons

Han firade ett mål med att dra tröjan över huvudet och visa bringan för hela Zinken 1997.

Inför säsongen 1999/2000 gjorde han "det förbjudna" genom att gå från Bollnäs till ärkerivalen Edsbyn.

Samma höst ställde han sig i Bollnäsklacken och hejade på moderklubben efter att Edsbyn åkt ur World cup i Ljusdal.

LÄS ÄVEN: Här är de åtta första namnen i Hellmyrs United

Anfallaren med nummer 37 på ryggen, som även sägs ha nobbat landslaget "för att han inte hade tid", var en superprofil under sin tid som aktiv. Med Bollnäs som moderklubb har han spelat i både Edsbyn och Broberg och även gjort en säsong i Motala. Karriären tog slut redan som 33-åring när en ryggskada hindrade honom från fortsatt spel.

Nu är Magnus Granberg, som brukade kallas "bandyns bad boy" för sina upptåg vid sidan av isen, klar för en kort comeback. På onsdagen presenterades han som Hellmyrs Uniteds nionde namn inför fredagens match mot Ljusdals BK.

"Nästa namn får Per Fosshaug att framstå som en svärmorsdröm. Han har lirat i alla hälsingeklubbarna, utom i gulgrönt. Han var också en riktig krypskytt på isen och kanske en av de största råtalangerna som kommit fram under de senaste 30 åren. Hellmyrs United blir lite coolare, lite tuffare och får lite mera attityd – för nu är det klart att Bollnäsprodukten och bandyns svar på Sid Vicious, Magnus Granberg, kommer att spela i laget under ExTe Bandyhelg", skriver Ljusdals BK på sin hemsida.

Senare på onsdagen presenterade Hellmyrs United även Tillbergas färgstarke klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson som en av spelarna i fredagens lag.