Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäktiga statusen – nu är VSK Bandy störst i världen också: "Knappt drömma om"

VSK är Mesta Mästare i Sverige med 20 SM-guld.
Nu är Grönvitt mesta mästare i världen också - efter sjunde titeln i World Cup.
- Jag kunde knappt drömma om att jag redan skulle ha tagit två titlar sen jag kom till VSK, säger Simon Jansson som tog sin första WC-titel på söndagen.

Annons

Mästerlige Tobias Holmberg bar VSK till finalseger 4-1 över Villa-Lidköping i Göransson Arena.

VSK är därmed mästare i World Cup igen.

Totalt är det klubbens sjunde titel i VM för klubblag - vilket är flest av alla lag i historien.

Grönvitt är alltså Mesta Mästare i världen också.

Michael Carlsson hade en enastående karriär som spelare. Hans facit som tränare är ännu mer effektivt i form av guld på antalet tävlingar.

Sedan nummer #19 tog över Grönvitt som huvudtränare har klubben vunnit två SM-guld, två World Cup-titlar och ett guld i Svenska Cupen.

Simon Jansson anslöt till Grönvitt för att vinna titlar. På söndagen tog han sin andra med klubben när VSK.

Detta ihop med VM-bronset med landslaget och SM-guldet med VSK i våras gör att 2016 blir ett av hans mest framgångsrika år i karriären.

– Jag kunde knappt drömma om att jag redan skulle ha tagit tre titlar sen jag kom till VSK. Det är sjukt coolt. Att det dessutom var Villa Lidköping precis som i SM-finalen var läckert, säger Jansson.

Precis som i SM-finalen i våras fick VSK-anfallaren punktera även World Cup-finalen. I matchens slutskede rakade Jansson in 4-1-målet inför de 860 åskådarna i Göransson Arena i Sandviken.

– Skönt att få sätta dit den och verkligen punktera matchen. Ett otroligt skönt och härligt mål. Det var ungefär samma känsla som när jag gjorde målet i SM-finalen. Nästan i alla fall, skrattar anfallaren.

VSK beskrivs ofta som en stor lagmaskin. Den beskrivningen stämde väl in under World Cup. VSK vann först alla tre gruppspelsmatcher mot Broberg/Söderhamn, Edsbyn och Dynamo Moskva. Sen besegrades Bajen i kvartsfinalen, Sandviken i semin och slutligen Villa Lidköping i finalen. Sex raka segrar.

– Vi plöjde på trots att vi hade rätt många skador, men i stället kliver andra spelare in och vet exakt vad de ska göra på isen. Det är riktigt skönt att ha den styrkan i truppen. Vi är ett lag och inte beroende av vissa spelare, säger Simon Jansson.

Som fortsätter:

– Sen går vi ut och levererar hela tiden. Självförtroendet är verkligen på topp. Om knappa två veckor, den 28 oktober, återvänder Jansson och VSK till Göransson Arena för Elitseriepremiären mot Sandviken. I och med segern i World Cup-segern menar anfallaren att hans lag skickat tydliga signaler till resten av lagen.

– Det borde inge respekt. Alla vet att det är svårt att möta oss. Vi är alltid ett lag att räkna med och även fast vi tagit många titlar de senaste åren så är vi fortfarande hungriga på mer. Vi hatar att förlora, vill vinna varenda match och vinna fler titlar, säger Simon Jansson.