Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin Persson årets damspelare i svensk bandy: "Om ett tag kommer jag att vara stolt"

En svidande finalförlust tidigare på lördagen.
En desto mer prestigefylld och hedrande utmärkelse kom på kvällens gala.
Malin Persson är årets damspelare i svensk bandy.
– Om ett tag kommer jag att vara stolt, säger hon.

Hon ledde sitt Västerås SK till en historisk första SM-final på damsidan. Väl där blev det dock en 1–3-förlust mot Kareby.

LÄS MER: Bäckman: "Har aldrig sett någon bättre"

På Bandygalan fick Malin Persson ändå ett kvitto på den fina säsong som hon har bakom sig. 22-åringen fick ta emot priset som Årets damspelare.

– Just nu är jag stolt över det här. Sen tidigare är jag mest besviken. För mig är det här en bonus, det är laget som är det viktiga. Om ett tag kommer jag att vara stolt, sade hon på scenen på Bandygalan i samband med att hon tog emot priset.

LÄS MER: Stjärnan efter finalförlusten: "Vi vågar inte vinna"

I motiveringen till priset framhölls att Malin Persson har det mesta som en modern bandyspelare ska ha. Hon besitter fart, teknik, spelförståelse av världsklass och en hög arbetskapacitet.

Så här säger Malin Persson själv, väldigt kortfattat, om sina egenskaper som bandyspelare:

– Jag har ganska bra teknik och är ganska stor också.

Från scenen passade hon dessutom på att hylla finalmotståndaren Kareby och då framför allt en viss spelare i motståndarlaget.

– Jag har många år framför mig och mycket att lära. I dag mötte vi ett fantastiskt bra Kareby. Och Camilla Johansson, som har varit min idol en längre tid. Bra fart under skridskorna, fantastiskt duktig.