Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mållös comeback i landslaget för Villas skyttekung: "Tacksam att få möjligheten så sent i karriären"

Han har gjort mål i samtliga elitseriematcher den här säsongen.
Men i landslagscomebacken mot Ryssland tvingades David Karlsson att lämna isen mållös.
– Jag är tacksam att få den här möjligheten så sent i karriären, säger han efter 5–6-förlusten mot Ryssland.

Han är inte van vid att kliva av isen mållös. David Karlsson har gjort mål i varenda elitseriematch den här säsongen och är i en hysterisk målform.

33 mål på 13 matcher gjorde att han blev uttagen till landslaget – för första gången på fem år. Men i landslagscomebacken mot Ryssland tvingades han kliva isen utan att ha satt sitt namn i målprotokollet.

– Det känns okej i första, i andra blir det lite mindre speltid. Det är lite annat än hemma och det tar lite tid att komma in i det. Det blir lite speciellt. Första är okej, andra är svårt att bedöma. Man får in och jobba och riva och slita, säger han om sin egen insats i Slättbergshallen i Trollhättan.

Men känslan över att återigen dra på sig landslagströjan var skön.

– Det var kul, skönt att känna på det för det var ju ett tag sedan. Framför allt mot ryssarna också. Jag är tacksam att få den här möjligheten så sent i karriären.

Inga mål alltså, men däremot två assists. En av de målgivande passningarna var avsiktlig – den andra kom mer som en bonus.

– Första får jag en jättefin passning av Berlin. Det är bara att sätta in bollen till Jocke Andersson. På den andra får jag något konstigt skott som Svensk plockar upp. Det var verkligen inte medvetet, säger Karlsson med ett skratt.

David Karlsson hoppas såklart kunna ta en plats i den slutliga VM-trupp som Svenne Olsson ska spika efter nyår. Landslagssamlingen i Trollhättan är den enda chansen att visa upp sig i landslagssammanhang.

Frågan är om Villa Lidköpings skyttekung lägger någon press på sig själv att leverera under helgen.

– Det är klart att man gör det, man vill inte åka hit och göra bort sig. Sen får man testa och se om man håller och sen är det upp till tränarna vilka spelartyper som man vill ha med.

David Karlsson har öst in mål i elitserien år efter år. I fjol kom han tvåa i skytteligan och många har varit förvånade över att det har dröjt så länge innan han nu återigen fick chansen i landslaget.

Men personligen har han inte tänkt så mycket på det – förutom vid ett tillfälle.

– Det har jag inte lagt någon större vikt vid. Jo, VM i Vänersborg var jag besviken att jag inte kom med till, men det är väl ingen hemlighet. Jag var i bra form och producerade hela den säsongen. Men det finns så många bra spelare ändå, det går inte att säga att jag ska vara med.

Blev du förvånad när Svenne Olsson ringde den här gången?

– Ja, det blev jag. Med tanke på att det är under senare delen av min karriär så var det absolut ingenting som jag hade förväntat mig eller trott.

Matchen slutade med en bitter uddamålsförlust för Sverige, efter Maksim Ishkeldin satt det matchavgörande målet fram till 6–5 för Ryssland med bara sekunder kvar att spela.

Dessförinnan hade Sverige haft kommandot i den första halvleken och man gick fram till 5–2. Ryssland åt sig närmare redan föra halvtidsvilan, då Sveriges ledning hade krympt till 5–4.

– Jag tycker ändå att vi kommer upp ganska bra i andra, efter deras kvitteringsmål. Det är jämnt skägg och det är som det är. Det hade lika gärna kunnat vara vi som gjorde det avgörande målet.

MATCHFAKTA

Sverige–Ryssland 5–6 (5–4)

Målen: 1–0 (6) Johan Löfstedt, 2–0 (13) Christoffer Edlund, 2–1 (17, hörna) Alexander Antipov, 3–1 (20) Joakim Andersson, 4–1 (23) Joakim Andersson, 4–2 (24, hörna) Evgeny Ivanushkin, 5–2 (25) Joakim Svensk, 5–3 (33) Nikita Ivanov, 5–4 (39) Artem Bondarenko, 5–5–5 (46) Evgeny Ivanushkin, 5–6 (90) Maksim Ishkeldin

Hörnor: 6–8

utvisningar: 20–20

Domare: Juha-Matti Kanniainen, Finland

Publik: 362