Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målsviten håller i sig – Engström poängräddare i dramatisk toppmatch

Matchvinnare senast mot Hammarby – och poängräddare i kväll mot Villa Lidköping.
Jonas Engström har nu nätat i tre matcher i rad för Broberg.
– Jag känner mig pigg och orkar åka mycket skridskor, säger han.

När tre omgångar av elitserien spelats har Broberg fortfarande inte förlorat. Hemmapremiären på Hällåsen slutade oavgjord. Det blev svängig match och en riktig målfest, speciellt under den andra halvleken.

– Det var skönt. Vi visade bra moral när det stod 5–3 till Villa och starkt av oss att komma tillbaka, säger Jonas Engström.

LÄS MER: Robert Dammbro efter krysset mot Villa: "Det är blandade känslor"

Villa kopplade greppet om matchen efter två mål inom loppet av bara 77 sekunder. Men Broberg visade stryka. Martin Söderberg – som gjorde comeback efter skada – reducerade först med sitt andra mål för kvällen.

Sedan var det Jonas Engströms tur att återigen ta över huvudrollen. Precis som han också gjorde i slutminuterna mot Hammarby i onsdags när Broberg vann med 2–1.

– Det är "Robban" (Dammbro) som gjorde hela jobbet. Han tog sig genom på kanten och drog några gubbar. Sedan stod jag framför målet och rakade in den i princip tom bur.

– Det var hans mål hela vägen.

Engström svarade också för Brobergs 2–1-mål i den första halvleken. Han står nu på fyra mål efter tre matcher, där nästan samtliga har också varit av avgörande karaktär.

En skön start på säsongen för Brobergs anfallare som förra säsongen gjorde fjorton mål.

– Det känns bra Jag känner mig pigg och orkar åka mycket skridskor. Det är bara att fortsätta så här.

Engström hade sedan en jättechans att fixa två poäng till Broberg i slutminuterna – när lagen bytte chanser med varandra i jakten på ett avgörande.

Men målvakten Jon Karlsson i Villa lyckades få bollen till en resultatlös hörna.

– Det gick mellan benen på målvakten i alla fall. Men sedan gick den bara någon centimeter utanför.

Men det var ett ras under en olycklig kvart som höll på att kosta Broberg matchen. En till synes stabil 3–1-ledning förvandlades till ett underläge med lika många mål.

– I första halvlek var det som vi fortsatte mycket på det som vi gjorde mot Hammarby. Men sen vet jag inte vad som hände. Vi började sjunka ner för långt med laget samtidigt som Villa började köra lite mer, säger Engström.

– Men det var starkt att få med oss en pinne. Den kommer att bli viktigt längre fram på säsongen.

MATCHFAKTA

Elitserien

Broberg–Villa Lidköping 5–5 (2–1)

Matchfakta: 1–0 (5) Jonas Nygren (Jesper Öhrlund), 1–1 (8) Daniel Andersson, hörna (Jesper Eriksson), 2–1 (34) Jonas Engström, 3–1 (49) Martin Söderberg (Vadim Arkhipkin), 3–2 (65) David Karlsson, hörna (Jesper Eriksson), 3-3 (70) David Karlsson, 3–4 (80) Johan Esplund, 3-5 (81) Jesper Eriksson, 4–5 (84) Martin Söderberg, 5–5 (87) Jonas Engström (Robert Dammbro).

Hörnor: 8–8.

Utvisningsminuter: 20–30

Domare: Valdemar Olsson.

Publik: 1 087.

LÄS MER: Söderberg lämnar klartecken till spel: "Vi är redo för två nya poäng"

LÄS MER: Broberg–Villa Lidköping minut för minut