Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästarna Edsbyns glädjebesked – VM-målvakten stannar i klubben

Anders Svensson stannar i Edsbyn.
VM-målvakten har nämligen förlängt sitt kontrakt över de två kommande säsongerna – med option för ett tredje år.
– Det är få förunnat att ha varit med på en sån här resa och vi fortsätter hela tiden att se framåt, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Annons

Veteranen Anders Svensson, som kunde lägga beslag på sitt sjunde SM-guld för en knapp månad sedan när Edsbyn besegrade Sandviken i finalen, har spelat i Edsbyn sedan 2016 då han återvände från ett äventyr i ryska ligan hos Dynamo Kazan och Volga.

Sedan dess har han varit en nyckelspelare i laget som de två senaste säsongerna vunnit SM-guld.

I årets final höll han dessutom nollan mot Sandviken när finalen återvände till Studenternas i Uppsala, en finalseger som alltså var Svenssons sjunde i karriären.

► (+) Målvaktsfamiljen Svensson ska skriva historia tillsammans: "Bättre än jag var vid samma ålder"

Och nu står det klart att 42-åringen stannar i Edsbyn.

Under måndagen meddelade klubben att veteranen skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna med en option för ytterligare ett år.

– Det är få förunnat att ha varit med på en sån här resa och vi fortsätter hela tiden att se framåt. Det är fortfarande lika roligt med bandy, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Sportchefen Stefan Karlsson är nöjd.

– ”Sverre” är en riktig vinnartyp som alltid är bäst när det gäller. Det är en mycket viktig position i laget som nu fått sin lösning för ett bra tag framöver, säger han.

Samtidigt har talangen Marcus Persson aviserat att han tänker fullfölja sitt kontrakt med klubben.