Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästarna Edsbyns glädjebesked – VM-målvakten stannar i klubben

Anders Svensson stannar i Edsbyn.
VM-målvakten har nämligen förlängt sitt kontrakt över de två kommande säsongerna – med option för ett tredje år.
– Det är få förunnat att ha varit med på en sån här resa och vi fortsätter hela tiden att se framåt, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Veteranen Anders Svensson, som kunde lägga beslag på sitt sjunde SM-guld för en knapp månad sedan när Edsbyn besegrade Sandviken i finalen, har spelat i Edsbyn sedan 2016 då han återvände från ett äventyr i ryska ligan hos Dynamo Kazan och Volga.

Sedan dess har han varit en nyckelspelare i laget som de två senaste säsongerna vunnit SM-guld.

I årets final höll han dessutom nollan mot Sandviken när finalen återvände till Studenternas i Uppsala, en finalseger som alltså var Svenssons sjunde i karriären.

► (+) Målvaktsfamiljen Svensson ska skriva historia tillsammans: "Bättre än jag var vid samma ålder"

Och nu står det klart att 42-åringen stannar i Edsbyn.

Under måndagen meddelade klubben att veteranen skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna med en option för ytterligare ett år.

– Det är få förunnat att ha varit med på en sån här resa och vi fortsätter hela tiden att se framåt. Det är fortfarande lika roligt med bandy, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Sportchefen Stefan Karlsson är nöjd.

– ”Sverre” är en riktig vinnartyp som alltid är bäst när det gäller. Det är en mycket viktig position i laget som nu fått sin lösning för ett bra tag framöver, säger han.

Samtidigt har talangen Marcus Persson aviserat att han tänker fullfölja sitt kontrakt med klubben.