Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchens sista skott sänkte Bollnäs – som är utslaget efter förlusten mot SAIK

Bollnäs behövde vinna för att ha chans på slutspel.
Men man tappade ledningen två gånger om – och sänktes av matchens sista skott mot SAIK.
Det betyder att grupp B redan är avgjord, då Broberg gör SAIK sällskap till semifinal.

TV: Se höjdpunkterna från SAIK–Bollnäs

Bollnäs behövde minst en poäng för att behålla hoppet om att kunna gå vidare till slutspel från grupp B. Men efter 4–5 mot Sandviken i den andra gruppspelsmatchen står det klart att man är utslaget. Den sista gruppspelsmatchen mot Vänersborg senare under lördagen blir helt betydelselös.

Men hälsingelaget hade SAIK i rejäl gungning. I halvtid ledde man med 2–1 efter en väl genomförd defensiv halvlek, där man hade god kontroll på SAIK:s vassa offensiv.

Efter paus kom SAIK dock ut och satte hård press, vilket också gav utdelning. Daniel Mossberg och Daniel Berlin såg till att vända matchen till Sandvikens fördel. Där och då talade inte mycket för att Bollnäs skulle orka komma tillbaka.

Men det gjorde man – Christian Mickelsson förvaltade en hörna och Per Hellmyrs svarade för ett fint genombrott fram till 4–3. Men det räckte ändå inte – för Bollnäs skulle tappa öven den ledningen.

SAIK vände tillbaka ytterligare en gång. Hannes Edlund satte kvitteringen efter en bjudning från Bollnäsförsvaret och med matchens sista skott såg Christoffer Edlund till att skicka ut Bollnäs ur Svenska cupen. Edlund skickade in en hörna fram till 4–5.

Det betyder alltså att Broberg och SAIK är klart för semifinal och lagen möts senare under lördagen i en direkt avgörande match om gruppsegern.

MATCHFAKTA – Svenska cupen (grupp B)

Bollnäs–Sandviken 4–5 (2–1)

Målen: 1–0 (19, hörna) Christian Mickelsson, 2–0 (25, hörna) Andreas Westh, 2–1 (26, straff) Christoffer Edlund, 2–2 (32) Daniel Mossberg, 2–3 (35, hörna) Daniel Berlin, 3–3 (43, hörna) Christian Mickelsson, 4–3 (51) Per Hellmyrs, 4–4 (55) Hannes Edlund, 4–5 (60+2, hörna) Christoffer Edlund.

Hörnor: 5–4.

Utvisningar: Bollnäs 2x6, SAIK –.

Domare: Adam Jokinen.