Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Max Mårtensson om målgesten i finalen: "Först i bandy-Sverige tror jag"

Många reagerade på Max Mårtenssons målgest.
Och nästan lika många kände kanske igen den.
– Först i bandy-Sverige tror jag. Man måste ju ”dabba” lite, säger VSK-talangen.

Västerås junior Max Mårtensson klev fram i World cup-finalen mot Villa Lidköping. Dryga kvarten in i matchen gjorde han 2–1 för VSK, och gav med det målet laget en ledning som man aldrig släppte.

Men det mesta av fokuset hamnade kanske på Mårtenssons efterföljande målgest.

– Jag är en död fisk för att följa strömmen, haha. Nä, men det är en kul grej, först i bandy-Sverige tror jag. Man måste ju ”dabba”lite, säger han.

"The dab" är en dansrörelse som härstammar från hiphop-scenen i Atlanta. Enkelt kan den beskrivas som en nysrörelse mot armhålan, och på senare tid har en rad kända idrottsmän tagit till rörelsen som en målgest.

Exakt från vem som Max Mårtensson har fått inspirationen till att ta rörelsen till bandyisen vet han inte.

– Jag vet inte, den går väl lite överallt. Någon måste ju vara först, så då får det vara jag. Nu var det ju bra läge också. En kul grej att göra, bara.

Vad säger du om er World cup-turnering, ni lämnar som mästare?

– Vi förlorar inte en match, vi går in för att vinna varje gång. Vi kanske inte spelar vår bästa bandy vissa stunder men så länge vi är hundra procent så vinner vi. Det är så jäkla skönt bara.