Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittmedia Sport kan vinna pris på Årets Dagstidning: "Häftigt att se den resa vi gjort"

Under tisdagen presenterades de nominerade till 2019 års gala av Årets Dagstidning.
Bland de 18 nominerade i sju olika kategorier var Mittmedia Sport nominerad i kategorin "Årets Ljud & Bild".
– Vi har strategiskt satsat på livesänd sport i flera år, för att vi har sett det som ett viktigt innehåll i en digital läsaraffär, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia.

Årets Dagstidning är en årlig gala som hålls av TU–Medier. Vid årets gala är 18 tidningar, mediehus och personer nominerade i sju olika klasser, bland annat Årets Dagstidning, Årets Redaktion, Årets Affär och Årets Ljud & Bild.

I kategorin Årets Ljud & Bild är Mittmedia Sport nominerad, där samtliga Mittmedias lokala sportjournalister ingår.

"Mittmedia Sport har livesänt över 700 matcher under 2018. Totalt 60 sportjournalister arbetar tillsammans och genom att använda alla de gemensamma resurserna har de kunnat erbjuda sin publik livesänd högklassig lokal sport. Och det har gett resultat – sporten står för en fjärdedel av pluskunderna inom Mittmedia." lyder nomineringen.

– Vi har strategiskt satsat på livesänd sport i flera år, för att vi har sett det som ett viktigt innehåll i en digital läsaraffär. Det är häftigt att se den resa vi har gjort och hur den nu ger resultat, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia och fortsätter:

– Häftigt också att vi kan erbjuda en sådan bredd med allt från bandy-VM i Ryssland till division 7-fotboll, för att hela tiden vara relevanta för våra användare runt om i vårt spridningsområde.

Utöver Mittmedia Sport är också Omni Pod och Aftonbladet Podcast nominerade i kategorin.

– Det är otroligt intressant att ta se hur aktivt och engagerat mediebranschen jobbar för att utveckla publicistiken, stärka den långsiktiga affären och skapa nya produkter. Årets nominerade är tydliga exempel på att journalistikens framtid ser ljus ut, säger Jeanette Gustafsdotter, vd TU – Medier i Sverige i pressmeddelandet.

Utöver de 60 sportjournalister som gjort jobbet ute på fältet med livesändningarna, tillsammans med olika samarbetspartners, har också Mittmedias live-tv-nav varit en viktig nyckel till framgången genom att möjliggöra sändningarna rent tekniskt.

– En förutsättning för att vi har kunnat satsa som vi har gjort är vårt fokus på det som engagerar, och våra grymma medarbetare på sporten och på livetv-navet, som ser till att vi tekniskt klarar av att göra detta, säger Henning Johannesson, sportchef för Mittmedia Sport.

Utöver Mittmedia Sport är också Östersunds-Posten nominerad till priset för Årets Redaktion, efter granskningen av Daniel Kindberg.

Den 11 april avslöjas vinnarna, när galan hålls på Berns i Stockholm.