Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörka prognoser för skadade Söderberg och Wasberg inför Brobergs ödesmatch: "Högst tveksamt"

Edsbyn har slagläge i kvartsfinalserien.
Nu är risken överhängande att Broberg får spela torsdagens ödesmatch utan Martin Söderberg och Dennis Wasberg.
– Jag har skaplig smärtgräns, men man ska kunna göra sig själv rättvisa också, säger Söderberg.

Broberg föll med 4–7 mot Edsbyn i kvartsfinal 3 på tisdagen och ligger därmed under med 1–2 i matchserien. Förutom förlusten drabbades laget också av skador på två nyckelspelare – förstemålvakten Dennis Wasberg och skyttekungen Martin Söderberg, som båda fick problem i axelpartiet.

LÄS ÄVEN: Martin Söderberg klev av derbyt efter smäll: "Jag kan knappt lyfta armen"

Söderbergs status inför torsdagens kvartsfinal 4, som spelas på Hällåsen, är mycket osäker. Han kunde inte lyfta armen på tisdagskvällen, och på onsdagen hade inte läget förbättrats.

– Inte bra, svarar Martin Söderberg direkt på frågan om hur det känns i axeln dagen efter smällen.

Se situationen här

– Jag var till läkaren nyss. Röntgen visar ingenting, men det är en rejäl blödning och en smäll på AC-leden som sitter i axeln. Det var den jag skadade i början av säsongen, fast i andra axeln, som gjorde att jag missade matchen mot Hammarby.

Han fortsätter:

– Jag kan inte lyfta armen, så det känns inte så bra. Det blir svårt att använda klubban i dag i alla fall.

Utsikterna för spel i morgon?

– Jag har skaplig smärtgräns, men man ska kunna göra sig själv rättvisa också och kunna skjuta om man får läge. Det känns högst tveksamt, men vi har pratat om att vi ska ta beslut innan matchen i morgon och eventuellt spruta in bedövning och köra på. Det är så det ser ut, säger Martin Söderberg.

– Hade det varit match i dag hade jag sagt nej på en gång. Det vi kan hoppas på är att blödningen lägger sig lite till i morgon, annars är det samma visa och då är det kört. Då satsar jag på lördagsmatchen i så fall.

Även Dennis Wasbergs medverkan i kvartsfinal 4 är högst oklar. Veteranen tror själv inte att han vaktar målet i torsdagens match.

LÄS ÄVEN: Broberg tvingades till målvaktsbyte – Bergström imponerade trots förlust

– Det är lite stelt dagen efter, så i morgon ser det hyfsat mörkt ut skulle jag tro. Det lär vara Max (Bergström) som står då, säger Dennis Wasberg, som mötte Martin Söderberg i dörren på hälsocentalen i Söderhamn på onsdagen.

– Man får skratta åt det i bedrövelsen.

Dennis Wasbergs skada hände i en till synes enkel situation helt utan påverkan från spelare i närheten.

– Det var ett hopslag, bollen var på väg ut till hörna. Jag fick slänga mig efter isen, fick sträcka ut och landade på axeln så att det blev tryck där. Det kändes som att den var på väg att hoppa ur led, men inte gjorde det riktigt. Det är det som gör det svårt att veta, säger han.