Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motala förstärker på tränarsidan: "Förhoppningsvis leder det till ännu bättre resultat"

Efter förlusten mot Kalix tog Motalas ledarstab ett snack – och dagen efter övertalade man Magnus Brodén att kliva in som läktarcoach i laget.
– Det är klart att vi ska ta hjälp av honom när möjligheten finns, säger Motalas tränare Mattias Sjöholm till MVT.se.

► Bandypuls sänder bandy-VM 2018

Den tidigare guldtränaren Magnus Brodén bor i Motala, men tog ett uppehåll från bandyn efter säsongen med Sandviken i våras. Nu har han dock bestämt sig för att återuppta bandyn och hjälpa IFK Motala i elitserien.

– Jag ställer upp på mina villkor, när jag kan. Lite tips och råd individuellt till killarna, säger Magnus Brodén till MVT.se.

För Plus-kunder: Tvivlet har släppt för Viktor Spångberg: "Jag kan vila något pass här och där när det är tungt"

Brodén var med på isen på torsdagens träning i Motala, men kommer inte vara med på bänken under matcherna. Istället kommer han att coacha från läktaren och vara med på träningar när han har möjlighet.

Den nya tränarförstärkningen blev klart först på nyårsafton, efter att Motalas nuvarande tränarstab haft en diskussion och sedan till sist lyckats övertala Brodén.

– Det är väl kanon att en sån kraft kan vara tillgänglig och vill hjälpa till men samtidigt är vi supernöjda med Björn (Beckne) och Mattias. Men med Magnus i ryggen har dom möjlighet att göra ännu bättre jobb som förhoppningsvis leder till ännu bättre resultat, säger Motalas klubbchef Pär Beckne.

För Plus-kunder: Motala rycker efter segern – sätter press på bottenkonkurrenten: "Vi känner vittring"

Brodén tog upp Motala i elitserien 2012, och har ett SM-guld med Hammarby från 2013. Förra säsongen tränade han Sandvikens AIK.

En annan glad nyhet för Motala är att målvakten Jussi Aaltonen närmar sig comeback. Han åker med på helgens hälsingeturné, men det är än så länge oklart om han kommer att spela.

För Plus-kunder: Motalamålvaktens sköna besked – opereras i nästa vecka: "Har väntat länge nu"

Bandypuls Svensk elitbandys mediapartner: "Större än någonsin"

Så ser det ut i bandy-Sverige – tabeller och resultat från elitserien, allsvenskan och division 1

Bandypuls stora spelarenkät: "Har en tendens att se ut som hej-kom-och-hjälp-mig"