Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motala tvingas flytta hemmapremiären: "Vi har fått förutsättningarna klara för oss"

IFK Motalas hemmapremiär flyttas.
Matchen mot Vänersborg 27 oktober har nu flyttats till Vänersborg och spelas en dag tidigare – då isen inte kommer vara redo i Motala.
– Vi har fått förutsättningarna klara för oss och den 27 oktober lär vi inte ha is här, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne till mvt.se.

Tanken var att IFK Motala skulle välkomna IFK-kamraterna från Vänersborg i för hemmapremiär i Elitserien 27 oktober.

Så blir nu alltså inte fallet.

Anledningen är alltså att det inte kommer att finnas is på arenan i speldugligt skick vid det datumet.

Istället kommer nu Motala att inleda serien med två raka bortamatcher då de kommit överens med Vänersborg om att flytta matchen till Vänersborg, en match som nu kommer spelas 26 oktober istället.

– Vi har fått förutsättningarna klara för oss och den 27 oktober lär vi inte ha is här. Då har vi kollat med spelarna tycker och hört med Vänersborg och tillsammans kommit fram till att det var den bästa lösningen, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne till mvt.se.

Efter problemen på Isstadion – Motala hade ispremiär på allmänhetens åkning: "Många hockeyföräldrar protesterade"

Det var aldrig aktuellt för Motala att flytta matchen till annan ort.

– Det var det inte. Det alternativ som fanns var att flytta fram den för det finns två reservdagar. Men då hade spelschemat blivit än mer intensivt, säger han.

Motalas hemmapremiär blir nu istället 3 november då Edsbyn kommer på besök.