Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson ut på bår i avgörande cupmötet med Akilles: "Knakar i nacken"

Vetlanda är klart för kvartsfinal i World cup.
Men i avgörande matchen mot Akilles tvingades Micke Nilsson lämna planen på bår och med nackkrage.

Vetlanda behövde vinna mot finska Akilles för att ta sig vidare till kvartsfinal i World cup. Det gjorde laget med besked. Matchen slutade 11–2 efter bland annat fyra mål av Filip Bringe.

Men trots tidig storledning fanns all anledning till oro i mitten av första halvlek. Då kolliderade Micke Nilsson med en Akilles-spelare på genombrott. Smällen tog illa och Vetlandas libero blev liggande.

Efter fem minuter lämnade Micke Nilsson isen på bår och med nackkrage. Han undersöktes sedan grundligt av lagläkare. Efter en stund var han på benen, men fortfarande med nackkragen på.

– Jag går ner på knä och ska bryta ett genombrott och blir påkörd i huvudet. Det bränner till och knakar i nacken, säger Micke Nilsson när han beskriver situationen för Bandypuls.

Även om situationen såg allvarlig ut gav Micke Nilsson lugnande besked efteråt. Känseln i kroppen var hela tiden som den skulle.

– Det var lugnt så. Det var nacken, men det är okej. Det är bara muskulärt säger lagläkarna. Jag hoppas kunna vara med i morgon (lördag), men vi får se hur det känns. Skriv att det är lugnt, säger Micke Nilsson.

Det pratades om ambulans i sjukrummet, men det blev aldrig aktuellt.

–Jag står upp, så det är ingen fara och jag kan röra på huvudet. Det är nackmusklerna som fått sig en körare, säger Micke Nilsson.

WORLD CUP – MATCHFAKTA

Vetlanda–Akilles 11–2 (6–1)

Målen: 1–0 (4) Martin Landström, 2–0 (11) Joakim Andersson, 3–0 (12) Johan Löfstedt, 3–1 (14) Sami Laakkonen, 4–1 (24) Daniel Johansson, 5–1 (30+) Filip Bringe, 6–1 (30+) Patrik Johansson, 6–2 (37) William Skog, 7–2 (40) Filip Bringe, 8–2 (41) Filip Bringe, 9–2 (44) Filip Bringe, 10–2 (46) Joakim Andersson, 11–2 (54) Tobias Nyberg.