Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nitro/Nora straffade Gustavsberg i bottenkampen: "Viktiga poäng"

Det tog en målsnål halvlek, men sedan kopplade Nitro/Nora greppet om den viktiga bottenmatchen mot Gustavsberg i allsvenskan, och kunde ta två viktiga poäng.

Johan Malmquist pangade in en hörna som gav Nitro/Nora ledningen efter 37 minuters spel i mötet på Swedice arena i Nora. Det blev första halvlekens enda mål.

Men efter paus fick hemmalaget bättre utdelning. Spelande tränaren Jesper Bryngelsson ordnade viktiga 2–0 i 70:e minuten. Sedan klev Marcus Sixtensson-Ottosson fram och punkterade matchen definitivt på övertid, med två raka straffmål.

– Vi gör det väldigt stabilt och bra defensivt, och för matchen hela vägen tycker jag. Gustavsberg är inget dåligt lag, bättre fart än jag trodde, men vi sliter jäkligt bra för varandra och det känns som att vi har kontroll på matchen, säger Jesper Bryngelsson.

Som alltså själv gjorde matchens enda spelmål.

– Vi har riktigt vassa skyttar, och det är bra att ha. Jag fick en bra boll centralt, och sköt en knack mellan benen på målvakten. Inga stora bekymmer, säger Bryngelsson, som gjort en oändlig massa mål i sin karriär, inte minst för Villa i elitserien.

Två superviktiga poäng i kampen runt det streck som kommer att skilja de sju lag som går till nästa års superallsvenska från de som hamnar utanför. Inför matchen stod Nitro/Nora och Gustavsberg på samma poäng, fyra, på åttonde och nionde plats i tabellen.

– Klart att det var en viktig seger. Gustavsberg är ett av lagen vi ska ha bakom oss om man ser realistiskt på det, och då är de här matcherna av fyrapoängs-karaktär, säger Bryngelsson, som lyfter målvakten Rasmus Berg som höll nollan till hemmalagets bäste för kvällen.