Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nitro/Nora vann igen – nu väntar serifinal(!): "Det är väldigt roligt just nu"

Tomas Knutson bombade in fem mål borta mot Hapranda Tornio – och skickade upp Nitro/Nora på kvalplats till elitserien. Succén fortsätter för laget som tippades få kämpa för att ens hålla sig kvar i allsvenskan.
– Det är väldigt roligt just nu, säger Tomas Knutson.

Han sa själv inför säsongen att han planerade att lägga skridskorna på hyllan efter den här säsongen. Då hade nog ingen räknat med att Nitro/Nora skulle ligga på kvalplats – till elitserien. Åker bandyrören fortfarande upp på hyllan efter 25 februari?

– Jag, vet inte, haha. Det är väldigt roligt att lira just nu. Vi kör den här säsongen så får vi se, säger han från spelarbussen och fortsätter:

– Med tanke på den här målsättningen att vi skulle hänga kvar så känns det ju jäkligt speciellt att ligga nästan i topp av tabellen, men så är ju tabellen ganska tajt ockå.

Har du kontakt med några i elitserien som börjar undra vad det är ni håller på med?

– Haha, nej det har jag inte ... än.

Men roligt är det i alla fall nu och i alla fall efter matchen mot Haparanda Tornio. Inte minst för Tomas Knutson själv. Han tryckte in kvitteringen till 2–2 och fortsatte sedan av bara farten. Mosade in fem mål och fixade därmed mer än hälften av målen för Nora i 9–5-segern.

– Det rullade väl på ganska bra. Några bjudningar och en straff. Men sen har ju hela laget ett bra flyt just nu, och det är väl därför jag gör mina mål.

Någonstans mitt under samtalet hörs: "Elitserien här kommer Nora" i bakgrunden. Det är kanske inte så långt bort. På lördag väntar seriefinal hemma mot seriesuveränerna Ljusdal. Ljusdal på 21 inspelade poäng, tio segrar på tolv matcher, att jämföra med serietvåan Nitro/Nora på 15 poäng på lika många matcher. Men vinner Nora där, då kanske den där ramsan kan börja rulla på andra ställen än endast i spelarbussen.

Haparanda Tornio–Nitro/Nora 5–9

Målen, Nora: Tomas Knutson 5, Jesper Bryngelsson 2, Thomas Ahlström, Marcus Sixtensson-Ottosson.

Halvlekssiffror: 2-3.

Publik: 192.