Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordström ute ur frysboxen – och levererar direkt: "Det här man har längtat efter"

Det tog nio matcher innan Klas Nordström fick göra debut i Hammarby.
Och den 31-årige anfallaren har tagit chansen – något han visade i mötet med Edsbyn
– Det är det här man längtat efter, att få spela tajta matcher på den här nivån, säger tvåmålsskytten.

Annons

Klas Nordström har haft en lång karriär i flera av Sveriges största klubbar. Villa, Västerås, Sirius, Västanfors och Tellus är föreningar han hunnit med innan det blev en ny sejour i Hammarby. Senast han spelade för Stockholmskluben var 2011/2012.

Nu är måltjuven tillbaka på Zinkensdamm. Men det tog ett tag innan han fick förtroendet att spela av tränarna Andrej och Misha Pasjkin.

– Det är kul att kliva in, men varför jag inte spelat mer ska du inte fråga mig, jag spelar när jag får chansen. Jag har inte varit sjuk eller skadad, jag har funnits tillgänglig hela tiden, säger Klas Nordström, om det känsliga faktum att han fick spela först i omgång nio hemma mot Tillberga.

Då blev det ett mål, nu fyllde Nordström på med två mål till när Hammarby manovrerade ut Edsbyn i den första halvleken i onsdagens möte. Något som kanske visar att han är värd sin plats i laget.

Eller?

– Det är upp till tränaren att bestämma, jag går in och försöker göra mitt jobb sen är det upp till dem om de tycker jag känns het för stunden. Men det är det här man längtat efter, att få spela såna här täta matcher. Det är därför man tränar, säger Klas Nordström.

Det enda som grumlar glädjen över att spela bandy igen är att resultaten inte går Hammarbys väg. 3–5 mot Tillberga senast såg ut at vändas till seger med samma siffror mot Edsbyn. När Jesper Jonsson gjorde just 5–3 mot Edsbyn efter 74 minuters spel talade allt för att Hammarby skulle hålla undan.

– Det känns nästan klart innan utvisningarna, men då får de väldig massa energi samtidigt som vi blir stressade och slår bort bollarna, det blev lite panik i stället för kontruktivt, säger Klas Nordström.

På kort tid, med start i minut 79 blev David Brodén, David Pizzoni Elfving och Adam Gilljam utvisade. Edsbyn fick vittring och efter mål av Tommi och Tuomas Määttä hämtade hemmalaget upp till 5–5 i slutminuterna.

– Jag har varit här med Västerås i en slutspelsmatch för några år sedan och upplevet hur det är när Edsbyn forcerar. Då ledde vi med 3–0. Vi får slita hårt på slutet, säger Klas Nordström

Besviken över resultatet – glad över att äntligen få göra det han kan på en bandyis. Mål.

Matchfakta

Edsbyn–Hammarby 5–5 (1–2)

Mål: 1–0 (2) Joakim Svensk, 1–1 (11) Klas Nordström, 1–2 (39) Klas Nordström, 2–2 (55) Hans Andersson, 2–3 (57) Kasper Milerud, 3–3 (63) Hans Andersson, 3–4 (64) David Pizzoni Elving, hörna, 3–5 (74) Jesper Jonsson, 4–5 (89) Tommi Määttä. 5–5 (90) Tuomas Määttä.

Utvisningar: Hammarby 2x10, 1x5.

Hörnor: 7–6.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 1 402.