Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blom bjöd på konstmål när LBK vände – Nilzon debuterade i buren

/
  • Mattias Blom gjorde två av målen när Ljusdal sänkte Rättvik med 6–3 på bortais.

Allsvenskans topplag Ljusdal håller höjden.
Men det krävdes en del jobb i tisdagens bortamatch mot Rättvik.
– Vi gör en väldigt stark andra halvlek, säger 20-årige forwarden Mattias Blom, som gjorde två läckra volleymål när Ljusdal vände 1–2 i paus till seger med 6–3.

Annons

En ung bandynomad från Gustavsberg, som via Narukerä och finska ligan hamnade i Bollnäs GIF på försäsongen.

Läs mer: Skrev på för två år i LBK

– Tanken var att han skulle lira i division 1-laget där. Men jag tyckte han var på tok för bra för det, och tog med honom till Ljusdal, berättar LBK-tränaren Patrik Larsson om förvärvet av forwarden Mattias Blom.

Tolv matcher in i allsvenskan börjar han bli varm i den gulgröna dressen.

Läs mer: Bäckman inför den allsvenska säsongen

– Jag är inte helt nöjd ännu, men det blir liksom lite bättre för varje match. Andra halvlek här var nog min bästa, jag är väl en energilirare som tar kraft av motståndarna och ger till egna laget, säger högervingen Mattias Blom som – förutom en stark arbetsinsats – även bjöd på två konstmål efter paus.

Han får berätta själv;

• 2–2 (46) – Jag stormar in i straffområdet när Jens Hermansson lägger in en boll i huvudhöjd, men jag lyckas få ned den och liksom flyger in en volley.

• 4–3 (69) – Det kommer efter ett frislag vid sargen, Emil Melin drar det mot mål och jag styr in bollen på volley igen.

Två snygga mål – men inte det allra snyggaste av Bloms totalt fem mål på sina tolv matcher.

– Nä, det var nog i matchen mot Borlänge borta när jag fick till en snurrfint och bjöd en back på korv med bröd. Det kanske passar mig att möta masar, säger en glad Mattias Blom.

Lika nöjd var tränaren Patrik Larsson – såväl med Bloms som lagets prestation.

– Mattias gör det bra och har presenterat sig ordentligt nu, en framtidslirare med stor potential. I stort var det här en starkt kollektiv insats där vi än en gång visar vår styrka i slutet av matcherna. Det är en trygghet att ha med sig, vi var inte särskilt oroliga över underläget i paus.

Patrik Larsson såg även något annat, och det var ganska så lovande.

– Det här var nog första gången den här säsongen som vi var det bättre laget på alla positioner. Jag har legat lågt med målsättningen, rimligt då vi tappade nio spelare inför säsongen. Men nu börjar det växa fram en bra känsla och en balans mellan defensiv och offensiv. Och vi är fortfarande obesegrade på bortaplan, bara en sådan sak, säger LBK-tränaren.

Som även kunde glädja sig åt en stabil debutant när 20-årige Axel Nilzon (Jodå, det är profilen Lännarts grabb) fick göra seriedebut i målet när Jonas Svensson tvingades avstå med ryggproblem.

– Det var en skön bekräftelse på att vi har en stabil ersättare som kan hoppa in.

Läs mer: Svensson högt rankad i allsvenskan

Men hur är läget med Jonas Svensson – är även nyårsaftonens hemmamatch mot HaparandaTornio i fara?

– Svårt att säga just nu. Jonas har haft känningar i ryggen en tid, men får nu daglig hjälp att behandla problemet. Vi får se hur det utvecklas, säger Patrik Larsson.

Läs mer: Här är läget i tabellen