Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då väntas Tellus ta beslut om elitserien: "Ska vi köra är det bråttom"

Tackar Tellus ja eller nej till elitserien? Beslutet dröjer åtminstone till nästa vecka, enligt sportchefen Patrik Järmens.

Annons

Blir det elitserien för Fredrik Larsson (i mitten) och Tellus nästa säsong? Beslutet väntas nästa vecka.

IK Tellus har som bekant första tjing på en elitserieplats nästa säsong efter att IFK Kungälv nekats elitlicens.

Det har gått tre dagar sedan de två klubbarna fick sina besked. I Tellus är frågorna fortfarande många för att det allsvenska sensationslaget ska förverkliga drömmen om elitserien. Vem ska göra vad, hur ser organisationen ut och är det över huvud taget möjligt att göra Tellus, som drivs helt på ideell basis, till ett elitlag?

På söndagen hade klubben styrelsemöte och under tisdagen hålls ett marknadsmöte. På lördag håller klubben årsmöte där en ny styrelse ska väljas. Det är också den nya styrelsen som ska ta beslutet om det blir elitserien eller inte. Det beskedet väntas dröja ytterligare några dagar efter kommande helg.

– Underlaget kommer finnas efter årsmötet, men vi kommer behöva någon dag till på oss. Som jag förstått det på förbundet har vi två veckor på oss från i dag (måndag), men vi vill ta ett beslut så fort som möjligt alldeles oavsett. Ska vi inte köra så måste en annan klubb få tid och ska vi köra är det bråttom nu, för att få spelarna och marknad att köra i gång.

Det spekuleras redan i att Tellus är på väg att tacka ja till elitserieplatsen, men det tillbakavisas av Patrik Järmens. Däremot är han själv, på ett personligt plan, fortsatt optimistisk inför att tacka ja.

– Jag är i grund och botten ofta positiv och jag vill personligen att vi gör det. Men sedan måste man vara realist, det är rätt mycket att ta tag i. Vi har ingen anställd i föreningen i dag, varken på administration eller marknad. Vi måste i så fall anställa en till två personer ganska omgående, för det går inte att driva det ideellt på den här nivån, säger Patrik Järmens.

Sedan tidigare är det klart att IFK Kungälv kommer att överklaga beslutet om nekad elitlicens.

Om IFK Kungälvs överklagan avslås och Tellus tackar nej till elitserieplatsen är Ljusdals BK nästa lag som står på tur.