Måndag 18 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomiska problem för Katrineholm – tränaren lämnar: "Inte längre tal om någon elitsatsning"

/

Katrineholm Bandy har hamnat i en svår ekonomisk situation och måste spara en miljon kronor de kommande tre åren. Då väljer tränaren Magnus Ringblom att lämna klubben.
– Då är det inte längre tal om någon elitsatsning, säger Ringblom till Katrineholms-Kuriren.

Annons

Ringblom har tidigare tränat både Edsbyns P18 och Bollnäs P18 samt P20 och kom till Katrineholm inför den gångna säsongen för att hjälpa laget nå elitserien. När Katrineholm Bandy nu hamnat i en svår ekonomisk sits har klubben inte längre resurser som matchar den elitsatsning Ringblom söker och han väljer därför att hoppa av som tränare.

– Ekonomin måste gå i första hand. Och när klubben marknadschefen Poyan Sandnell sade upp sig förstod jag att allt inte stod rätt till, säger Ringblom till Katrineholms-Kuriren.

Läs också: Oskar Lundgren lämnar Katrineholm för Rättvik: "Vet vad som krävs för att vinna allsvenskan"

Magnus Ringblom kommer nu även att säga upp sig från sitt jobb på Sandbäcksskolan i Katrineholm och flytta hem.

– Jag har ju frun och huset kvar i Hälsingland och kommer att söka mig dit så fort det är möjligt.

Läs också: Flera förändringar när allsvenska serierna ritas om

Utöver att Ringblom lämnar tvingades Katrineholm Bandy under förra veckan säga upp kontrakten med spelare som hade avtal inför kommande säsong. Enligt klubbens hemsida kommer inga individuella avtal att tecknas till kommande säsong. Samtidigt som klubben sänker ambitionsnivån finns inga planer på att dra sig ur allsvenskan, där laget nu flyttats till södergruppen.

– Men det har aldrig varit tanken på att lägga ned. Det finns inte i vår värld. Vad det handlar om är att vi måste börja om, säger ordföranden Nichlas Lindén till Katrineholms-Kuriren.

Läs också: Här är förslaget till ny seriepyramid – med åttondelsfinaler och direktnedflyttning