Fredag 14 december
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elias straffskytte var hela poängen, Borlänge

/

Inte ett spelmål, ständigt sökande efter rätt åkvägar och ett ganska risigt passningsspel.
Men tack vare tre straffar, den sista på övertid, lyckade Borlänge få med sig en poäng och 3–3 mot Gustavsberg.

Annons

Det blev en allsvensk premiär som lämnade en hel del i övrigt att önska för Borlänge bandy. Men tack vare Elias Engholms iskalla straffskytte blev det i alla fall en poäng.

– Jag tror inte jag varit med om det tidigare att alla målen kommer på straff. Jag brukar inte bli nervös på straffar men nu pirrade det faktiskt till lite, erkände Elias Engholm som satte två av tre.

Och undra på det. Matchklockan hade tickat fram till 91.30 då domaren blåste för straff – för tredje gången i matchen för Borlänge. Elias Engholm, som redan hade satt 2–1, gled fram igen. Ställde upp och dunkade stensäkert in kvitteringen till 3–3.

– Vi skulle förstås ha sett till att inte sätta oss i den situationen långt tidigare, men det ville sig inte. Så det var skönt att i alla fall rädda en poäng på övertid, summerade Elias.

För allt hade varit nära att rasa ihop för Borlänge redan minuterna innan. Ett bolltapp på mitten i 85:e minuten öppnade för Gustavsbergs Robin Adolfsson som satte dit det man trodde var segermålet i Göransson Arena i Sandviken, dit premiären var flyttad.

Och när dessutom Gustavsberg fick hörna i 91:a minuten och kunde punktera till 4–2 kändes allt hopp ute. Men ett snabbt utkast efter den misslyckades hörnan blev Borlänges lycka. Detta eftersom Gustavsbergsförsvaret inte fann någon annan utväg än att haka upp en Borlängeklubba och domaren blåste straff igen.

Tre straffar men inte ett enda spelmål, varför?

– Vi lyckades inte komma till några farliga chanser. Vi får försöka rätta till det här till derbyt mot Rättvik, menade poängräddaren Elias Engholm.

Mer läsning