Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är bandylaget som firar tolvslaget på en buss

/
  • Markus Hiukka och hans HaparandaTornio får fira nyår i en spelarbuss på E4.

Ett redan på förhand decimerat HaparandaTornio fick spelat halva matchen med minst en man mindre – och fick sin liberoveteran skadad i den andra halvleken.
Som om inte förlusten mot Ljusdal vore nog så får man även fira tolvslaget på bussen hem till Torneå.
– Jag har inget ben i morgon, det vet jag, säger Markus Hiukka, som ratar skumpan på vägen hem.

Annons

Haparanda kom till spel i Ljusdal på nyårsafton utan flera startspelare. Försvarsveteranen Markus Hiukka, tidigare i Broberg i elitserien, förklarar varför:

– I Finland måste man jobba den 31:a, och de fick inte byta skift, säger han.

Haparanda tog ledningen på hörna genom just Markus Hiukka i mitten av den första halvleken – och stod upp riktigt bra i matchen även om Ljusdal kvitterade.

– Vi är decimerade, och kommer till spel med bara tolv man. Vi brukar inte spela så här, men det gällde att spara energi, säger han.

Men det som förstörde HaparandaTornios dag var ett matchstraff på mittfältaren Sakari Pörhölä strax innan paus. Han slog Ljusdals Jonas Pettersson över armen med klubban.

– Det förstör matchen, vi var ju tillbakapressade redan från början och fick spela med nio man. Det var dumt gjort av vår kapten, rött kort är inget att snacka om. Men han (domaren) kanske skulle ha blåst tidigare, då hade det där aldrig hänt, säger Markus Hiukka, som själv fick åka in till omklädningsrummet i den andra halvleken då han fick en lårkaka.

– Det var av Skarps (Daniel), han vänder och vi krockar och hans knä träffar här, säger Markus Hiukka, och pekar på sitt lår nästan nere vid knät.

Men han kom ändå tillbaka i spel i slutet. Då var matchen i och för sig över för Haparanda, som inte lyckades åstadkomma särskilt mycket alls i offensiv riktning sista 45 på IP. Ljusdal vann med 5–1.

– Jag kommer inte ha något ben i morgon, det vet jag, säger Markus Hiukka och skrattar.

Enligt en vägbeskrivning på internet tar det nio timmar att åka de 80 milen till gränsstäderna Haparanda i Sverige och Torneå i Finland. Men med buss tar det sannolikt längre tid, så Markus Hiukka och hans lagkamrater får ställa in sig på att fira tolvslaget i bussen någonstans på E4:an.

– Det får vi göra. Vi är hemma kanske klockan tre finsk tid. Hur det ska kännas? Ja, det är jobbigt. Vi hade hellre spelat den här matchen på lördag eller söndag, men det var ett fint arrangemang som dom (Ljusdals BK) hade här, säger Markus Hiukka.

Blir det någon skumpa då?

– Nej, finsk öl, inte skumpa. Så är det bara.