Fredag 14 december
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget derby i Rättvik – men trots det: "Det kändes att det var annandagsbandy"

/

Annandagen i Rättvik bjöd inte på något derby, men trots det fanns både känslorna och publiken där.
– Det var hårt spel, som det ska vara en annandag, säger Rättviks Markus Karlström, som själv stod för tre av lagets fem mål.

Annons

Västanfors kom på besök i arenan i Rättvik på annandagen, och trots att derbykänslorna inte riktigt fanns där bjöd både spelet och publiken på bra annandagsbandy.

– Det kändes att det var annandagsbandy, det gjorde det, det var bra med folk på läktaren och det var jätteroligt. Sedan var det hårt spel som det ska vara en annandag, säger Rättviks Markus Karlström, som stod för tre av lagets fem mål.

LÄS OCKSÅ: Därför vann Borlänge annandagsderbyt: "Sådan här energi har vi inte haft på hela säsongen"

Det var hemmalaget som tog ledningen direkt, men Rättviks Marc Samuelsson fick inte jubla allt för länge. Västanfors kvittering kom efter sju minuter, men därefter klev Karlström fram och ledde vägen för Rättvik.

Hans straff satt där den skulle och därefter kunde Rättvik relativt kontrollerat ro hem matchen.

Detta trots att Karlström kostade på sig att bomma en straff i slutet av matchen.

– Jag skulle väl gjort ett mål till på straff, jag har lagt tre innan också som suttit så det är första jag missar nu då, säger Karlström, vars hat trick skuggas smått av missen.

LÄS OCKSÅ: Trist återkomst för Rättviks Jimmy Svensson mot Ljusdal

– Men jag fick ju lite revansch sedan när jag fick göra ett mål till efter det, säger Karlström, vars hat trick fullbordades i den 86:e minuten.

Rättvik kan därmed räkna in en annandagsvinst på kontot.

– Det var tufft, hårt spel från bägge håll och sedan gjorde de det svårt för oss. Västanfors klev upp ganska bra på oss, men det var skönt att vinna fastän vi inte kom upp i den kapacitet som vi kan, menar Karlström.

LÄS OCKSÅ: Emanuel Sundqvist efter Falu BS andra derbyförlust: "Just nu ska vi trycka ner oss i skiten"

Mer läsning