Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janérs och Falu BS höll ut i Ljusdal: "Största skalpen i år"

/
  • Victor Janérs har inte riktig koll på vilka mål han spelade fram till – men att Falu BS tog en stark tvåpoängare borta mot Ljusdal vet han.

En bra högerhalv och en fin seger.
Så här säger Victor Janérs efter att hans Falu BS slog förra säsongens elitseriekvalsmotståndare Ljusdal:
– Det här är den största skalpen i år.

Annons

Victor Janérs är utlånad från Sandviken och nu inne på sin andra säsong i allsvenskan och Falu BS. Den Linghedsfostrade 22-åringen är i allra högsta grad en nyckelspelare och passningsläggare även i årets upplaga av BS.

Men riktig koll på sina poäng, och i vilken ordning de kommer, verkar inte bekomma honom särskilt. Han bokfördes i alla fall som passningsläggare till lagkaptenen Emanuel Sundqvists tidigt 1–0-mål på Idrottsparken i Ljusdal.

– Det blev nog en missuppfattning där faktiskt, för jag tror att det var någon annan som spelade fram. Men det kan ha varit jag också, säger han.

Att som ytterhalv komma underifrån och ta en plats i SAIK är inte det lättaste. Men Janérs hoppas ändå på att en dag tillhöra elitserieklubben igen.

– Det är väl därför man är utlånad... Men det är ett jävligt gött gäng att lira med det här också, säger han.

Efter det tidiga ledningsmålet vände Ljusdal till ledning med 2–1. Men innan den första halvleken var över hade Falu BS brutit tillbaka efter två mål av veterananfallaren Mikael Jernberg, varav ett på straff.

Med den ledningen i ryggen kunde sedan Victor Janérs och Falu BS spela ut i början på andra och gå fram till en till synes bergsäker 5–2-ledning. Det sista målet, som Michael Pettersson gjorde, assisterade Victor Janérs till.

– Jag spelade fram till något av målen, men vet inte vilket det var, säger han, och pratar hellre om laget.

– Vi drar ifrån med tre mål och får lite andrum känns det som. Större delen av matchen har vi ett riktigt bra eget spel som gör så att vi skapar chanser, säger Victor Janérs.

Men det skulle bli största möjliga spänning i matchen – för på 52 sekunder närmade sig Ljusdal med två mål fram till 4–5.

– Det blir lite hafsigt, vi går ifrån vårt spel lite och blir väl nervösa. I slutet är det bara krig och hjärta, säger Victor Janérs, vars Falun höll ut och tog två riktigt tunga poäng.

– Det är den största skalpen i år, säger han.

Förra säsongen gick Falu BS till elitseriekval, där man förlorade alla sex matcher inklusive de mot fredagskvällens motstånd Ljusdal som då kom från elitserien. Men bara att vara där gav laget mycket.

– Vi är ett ungt lag, och även om det inte gick så bra där så var det en viktig erfarenhet för alla i laget med tuffa matcher. Det var nog nyttigare än man kanske kan tro, säger Victor Janérs.

Efter segern mot Ljusdal ligger Falu BS kvar som trea i den norra allsvenskan, men nu på samma poäng (tolv) som tvåan Ljusdal och ettan UNIK. Det finns ingen anledning att tro på något annat än elitseriekval igen, enligt Victor Janérs.

– Vi går in för att vinna varje match, och gör man det så hamnar man i ett kval, säger han.