Måndag 18 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Petterssons klubba glödhet när Ljusdal tog ny seger: "Det var ju helt okej"

/
  • Jonas Pettersson gjorde fyra av sju mål mot Katrineholm.

Ljusdal bara fortsätter vinna i allsvenskan.
När Katrineholm slogs tillbaka med 7–5 på bortaplan var Jonas Pettersson lite extra het.
– Ja, det var ju helt okej, säger han efter sina fyra mål på Backavallen.

Annons

36 sekunder. Det var allt Ljusdal och Pär Törnberg behövde för att spräcka nollan borta mot Katrineholm.

Läs mer: Svensson har fått svar om mystiska sjukdomen

Hemmalaget kvitterade, men när Jonas Pettersson satte 2–1 efter 37 minuter var det början på en het kväll från hans klubba.

– Extra skönt var att slå in 3–1 på hörna rätt upp i taket innan halvtidsvilan. Det målet kändes otroligt viktigt, säger matchvinnaren själv som alltså ökade på LBK-ledningen med bara minuten kvar av första halvlek.

Hans målskytte slutade dock inte där. Katrineholm kröp sig närmare i andra halvlek och hämtade upp 2–5 till 4–5. Då återstod tio minuter av matchen och det var upplagt för spänning.

Läs mer: Nilzon för familjetraditionen vidare

En spänning Jonas Pettersson effektivt tog död på. 6–4 och 7–4 gjorde han i slutminuterna och då spelade det ingen roll att Katrineholms lagkapten Stefan Andersson gjorde mål i sjätte övertidsminuten.

– Ja, det var ju helt okej det där. Vi försvarade oss ganska mycket och spelade på kontringar nästan hela matchen. Vi fick bra utdelning på hörnor och när dom går bort sig, säger Jonas Pettersson.

Passar kontringsspel dig bra?

– Jag fick mycket yta och då är jag rätt okej, det är väl ganska bra måste jag säga.

Läs mer: Petterssons kanon gav LBK segern

Pär Törnberg blev tvåmålskytt och Jonathan Sundberg gjorde ett mål. I toppen av allsvenskan är det just nu inget lag som kan hota Ljusdal. Men i toppen av skytteligan är det glesa med LBK-spelare på topplatserna.

– Vi har många som gör poäng och är delaktiga, vi har väl ingen riktig spetsmålskytt utan det är flera som gör många mål, säger Jonas Pettersson.

Det kanske är du som blir den spetsen?

– Ja, det kanske blir så på slutet, säger Jonas Pettersson med ett skratt.

Ljusdal har nu sex poäng ner till Tellus på andraplatsen, men med en match mer spelad. Frågan är om formen kan hålla i sig serien ut?

– Det känns som vi har haft en bra period länge nu så det tror jag. Vi har sex matcher kvar där vi ska hålla i så får vi se hur serien slutar, säger Jonas Pettersson.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!