Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Törnberg matchhjälte i ovan annandagsmatch: "Hade inte varit tråkigt med 3000 på läktarna"

/
  • Med sina två mål i andra halvlek blev Pär Törnberg den som bröt dödläget mellan HaparandaTornio och Ljusdal.

Ljusdal tappade ledningen tre gånger i första halvlek mot HaparandaTornio.
Då klev Pär Törnberg in och bröt dödläget i annandagsmatchen med sina två mål
– Vi fick målen i rätt lägen, säger veteranen efter LBK:s nionde seger på elva matcher.

Annons

Med ett förflutet i Edsbyn och Bollnäs har Pär Törnberg spelat många annandagsderbyn på Sävstaås och i Svenska Fönster Arena. Årets annandagsderby lagen emellan lockade drygt 4000 åskådare.

Läs mer: Långläsning: Törnberg om den långa väntan

Då kan man tala om kontraster när han i år åkte till Haparanda med sitt LBK för att spela inför några hundra åskådare.

– Det var första gången jag var här och spelade på annandagen. När jag spelade i Villa hade vi också stora kamper mot Vänersborg, men nu har man testat det här också. Väl på planen så är det ju en viktig match ändå, men det hade ju inte varit tråkigt om det varit 2500-3000 på läktarna, säger Pär Törnberg som med sina två mål i andra halvlek bröt dödläget mot HaparandaTornio.

I första halvlek lyckades Ljusdal ta ledningen tre gånger, men tappa den samtliga gånger innan pausvilan. Blåsten i Haparanda gjorde det något svårspelat.

– Vi hade motvind i första halvlek och då försvarade vi oss ändå bra. De fick 3–3 strax innan paus och det kändes lite tungt men vi kände ändå att vi skulle pumpa på i andra, säger Pär Törnberg som tog saken i egna händer när han på tjugo minuter tog Ljusdal från 3–3 till 5–3.

– Vi fick målen i rätt lägen av matchen. I första halvlek bjöd vi på några mål. I andra hade vi kunnat stänga matchen tidigare, även om det var en jämn och hård match, säger Törnberg.

Läs mer: Törnberg spelar non stop i allsvenskan

HaparandaTornio hade nämligen inte gett upp. Peter Shirokov satte 4–5 med tio minuter kvar och spänningen höll i sig i matchen. Men när Jens Hermansson satte 6–4 med fem minuter kvar var saken klar. Ljusdal tog sin nionde seger på elva matcher i årets allsvenska.

– Nu blir det en skönare hemresa. Vi var väldigt starka sista 20 och har avgjort många tidigare matcher då. Att vi har den tryggheten och visar det i den här matchen är otroligt starkt, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

Att åka på säsongens längsta bortaresa över julhelgen är ingenting som Pär Törnberg tycker är jobbigt. Även om han är van vid matcher av mer derbykaraktär.

– När man varit spelare så länge så vet man att den här tiden på året så är det mycket matcher. Det är ju en del av säsongen och det vet man om, så jag tycker inte det är så tufft, säger han.

Läs mer: Nya tider för Ljusdal på annandagen

Derbyt mellan Edsbyn och Bollnäs spelades parallellt med Ljusdals match, så Törnberg kunde inte följa sina gamla lag i realtid. Om resultatet (7–3 till Bollnäs) säger han så här:

– Spontant känns det bra gjort av Bollnäs att slå ett erkänt bra Edsbyn på bortaplan i annandagsderby. Annars är det svårt för mig att säga, kanske är ett tråkigt svar men jag såg ju inte matchen, säger han.

Redan på tisdag väntar ny bortamatch för Ljusdal i allsvenskan. Då åker laget på en betydligt kortare resa, då Rättvik tar emot.

– En hallmatch så det är kul. Vi hade en tuff match mot dom hemma så det blir nog hårt även här, säger Pär Törnberg.