Lördag 18 augusti
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter degraderingen – nyckelspelaren lämnar Kalix: "De får fortsätta sin resa utan mig"

Nu har målvakten Björn Hellman bestämt sig:
Han lämnar Kalix efter den blytunga säsongen.
– Jag och Kalix har inte kommit riktigt nära varandra, säger Hellman till NSD.

Annons
Arkivbild. Björn Hellman lämnar Kalix Bandy.

Kalix lyckades inte säkra kontraktet i elitserien och nästa säsong kommer att spenderas i allsvenskan. Då får laget klara sig utan Björn Hellman.

Under söndagen blev det klart att nyckelspelaren lämnar klubben.

I en intervju med NSD förklarar han sitt beslut:

– Vi har kommit överens i familjen att så blir beslutet. Vi har funderat länge, men jag och Kalix har inte kommit riktigt nära varandra. Det nådde inte hela vägen. De får fortsätta sin resa utan mig, säger Hellman till NSD och fortsätter:

– Det är klart att det känns nu när vi åkte ur och allting. Jag var med förra svängen när vi åkte ur och var med och tog upp dem igen. Jag vet inte om det blir något bättre nu än vad det har varit. Vi har lite olika tänk på visa punkter, jag och Kalix.

Hellmans framtid är oviss. Om familjen stannar kvar i Norrbotten slutar han med bandy, men i dagsläget är ingeting bestämt.

Målvakten är i alla fall säker på en sak – spel i allsvenskan lockar inte

– Jag har tagit mig upp på en nivå där jag nosar på landslaget. Ska jag hoppa ner i allsvenskan så kan jag lägga ner alla tankar på landslaget och såna grejer. Då är det lika bra att sluta, säger Hellman.

I intervjun medger Hellman att andra klubbar har visat sitt intresse, men vilka föreningar det rör sig om vill han inte kommentera.

Mer läsning