Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norsk målkung klar för Villa Lidköping – Nikolai Jensen presenterad på presskonferens

Nikolai Rustad Jensen är klar för Villa Lidköping. Det meddelade klubben på en presskonferens tidigare i dag. Norrmannen kommer närmast norska Stabaek.

Annons

Den tidigare Stabaek-spelaren har gjort klart med en ny klubb. Nikolai Jensen lämnar sin nuvarande klubb och har alltså skrivit på för Villa Lidköping – som vann grundserien förra säsongen.

– Jag är väldigt glad, sade Nikolai Jensen på presskonferensen.

Nikolai Jensen gjorde 39 mål i ligan förra säsongen – och totalt 65 poäng. Dessutom vann han skytteligan i förra VM med sina 17 mål. Förutom det så blev han årets spelare i norsk bandy säsongen 2015/2016.

– Det känns väldigt bra att skriva på för Villa Lidköping. Jag ville göra något nytt och har varit i Stabaek länge. Jag är 27 år gammal och kommer från en stad utanför Oslo. Har spelat bandy sedan jag var 5-6 år. Är en glad kille som tänker positivt, både på och utanför isen, och hoppas även kunna bidra på det sättet.

Initialt kommer norrmannen fokusera på att försöka lära sig hur Villa Lidköping spelar.

– Först och främst kommer måste jag försöka komma in i systemet. Att lära mig hur grppen tänker. Det är ett stort steg att gå från Norge till Sverige. Man tränar lite oftare i Sverige än i Norge och här har man ett stort och brett tränarteam. Kollektivt är de svenska lagen mycket smartare – och därför flyter det ännu bättre i Sverige än i Norge.

Anledningen till att Nikolai Jensen valde just Villa Lidköping var för att han fick ett bra jobb utanför isen i Lidköping.

– Det var helt avgörande för mig och det var ett enkelt val. Jag har varit intresserad av att komma till Sverige tidigare. Det finns ett driv i gruppen och de är sugna på att vinna nu. Sedan 2007 har jag bara spelat finaler.

Jonas "Sparris" Johansson berättar om värvningen.

– Nu kompletterar vi med en spelare som har offensiva kvaliteter som vi är övertygade om passar in igruppen, säger han.