Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NT Bandy hoppar av elitserien – ersätts av AIK

NT Bandy har på grund av spelarbrist dragit sig ur damernas elitserie kommande säsong. Det står redan klart att laget ersätts av AIK, skriver svenska bandyförbundet på sin hemsida.

Fjolårets femma i damernas elitserie NT Bandy (IFK Nässjö/Tranås BoIS) har dragit sig ur högsta serien kommande säsong. Anledningen är spelarbrist.

NT Bandy kommer ersättas av AIK Bandy, som fått en ny tränare i Rinat Shamsutov . AIK kom tvåa i den norra allsvenska serien förra säsongen och stod överst på bandyförbundets rankinglista, som tillämpas när något lag väljer att lämna elitserien.

– Det är en ära för AIK att åter spela i den högsta divisionen. Vi har en stolt tradition att försvara och det kommer att krävas hårt arbete från oss för att etablera oss i Elitserien igen, säger Jonas Galotta, vice ordförande i AIK Bandy, till svenskbandy.se .

AIK är det lag på damsidan som tagit flest SM-guld, 15 stycken närmare bestämt.