Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har Broberg spikat försäsongen

Försäsongsträningen pågår för fullt.
Och nästa vecka går Broberg på is för första gången.
– Det blir tre-fyra pass i veckan fram till den första matchen, säger tränaren Fredrik Rexin.

Annons

Brobergs nye tränare har i gjort klart med försäsongsschemat. Mycket är sig likt sedan föregående år. Det betyder spel i alla de tre stora turneringarna – Champions cup, Svenska cupen och World cup.

Sedan finns också två träningsmatcher inplanerade under hösten – mot Bollnäs och Hammarby – innan det är dags för seriepremiär mot Vetlanda den 23 oktober.

– Vi är 16 utespelare och två målvakter och det gäller att inte slita allt för mycket på truppen. Det är viktigt med återhämtning för det blir ganska hårt slitage under cuperna, säger Fredrik Rexin.

– Det blir ett litet glapp mellan World cup och seriestart. Det kan eventuellt bli ett genrep. Vi får se hur vi ligger till. Men som det ser ut nu blir det inga fler matcher.

Just nu är Broberg inne i en intensiv period med den årligt återkommande "helvetesveckan" som innehåller extra tuff och intensiv träning fram till och med lördag.

Onsdag den 12 augusti är det sedan dags för Broberg att ta säsongens första skridskoskär i ishallen på Hällåsen.

– Vi har bantat ner längden på passen till en timme för att köra lite intensivare. Det blir tre-fyra pass i veckan på is fram till den första matchen, säger Hudiksvallsbon Fredrik Rexin som kan se fram emot en del pendlande med bil framöver.

Nyförvärven Filip Skoglund och Fritiof Hagberg är plats i Söderhamn. Finske mittfältaren Eetu Peuhkuri från Veiterä ansluter först nästa helg.