Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill Hellmyrs se Bollnäs tända på alla cylindrar: "Kört väl mycket på ettans växel"

Försäsongen har, som vanligt, varit aningen svajig för Bollnäs GIF.
Spemotorn Per Hellmyrs är inte förvånad.
– Det har varit så alla mina år i klubben, det tar ett tag att komma igång, säger den 33-årige stjärnan inför fredagens tuffa bortapremiär i Vetlanda.

Bollnäs har blandat och gett inför seriestarten. Det har varit en viss spännvidd mellan starka insatser och betydligt segare matcher.

Läs mer: Gav Saik en match i Svenska cupen

– Nog hade jag hoppats det skulle gå lite bättre, men samtidigt är det ingen idé att dra för stora växlar på en försäsong. Det är också ganska normalt att det tar ett tag för Bollnäs att komma i gång på alla cylindrar, så har det varit alla år jag spelat här, säger Per Hellmyrs, den rutinerade härföraren som inte är överdrivet orolig inför premiären – men som samtidigt ser en del som måste åtgärdas direkt.

– Vi behöver absolut en tyngre och snabbare offensiv, det känns som vi har kört lite väl mycket på ettans växel. Nu måste vi klara att hota motståndarna lite bättre.

Läs mer: Hellmyrs samlade stjärnor i United

En del i problemet att hitta det offensiva trycket är såklart den tidiga skadan på profilvärvningen Patrik Nilsson.

– Det var såklart inte optimalt, vi hade behövt honom och Patrik vill såklart också komma in i gänget snabbt nog. I det läget är det viktiga att spela matcher, det räcker inte med bara träning. Nu har han skött den exemplariskt, och jag är säker på att Patrik kommer att leverera, säger Per Hellmyrs.

Läs mer: Nilsson har ett finger med i spelet igen

Det var också något som den långe från Söderfors bevisade med sina tre mål när Bollnäs sänkte Sirius med 6–2 i genrepet i Relitahallen.

Lägg därtill att Christian Mickelsson varit en av de mer formstarka under försäsongen, och det finns gott hopp för Bollnäs att vässa den offensiva spetsen.

Läs mer: Aaltonens första (!) skada

Per Hellmyrs är en av flera viktiga kuggar i Giffarna som passerat 30 år, en åldersstruktur som kan väcka funderingar.

Kan det vara sista blåorange tåget som tuffar med riktning mot Tele2 Arena?

– Nja, nu kan det ju hända så mycket med skador, det kan ju vara slut för vem som helst av oss i morgon. Men jag skulle inte kalla det för sista tåget, numera är det ganska vanligt att bandyspelare håller på även över 40 år. Ännu finns det allt tid, dessutom kan det också vara en fördel med att ha så pass mycket rutin i laget, och så många skägg.

Ett VM-guld med Sverige eller SM-guld med Bollnäs – vilket skulle smälla högst?

– Det där var ju en svår fråga. Alltså, jag vill ju vinna båda såklart. Det finns en otrolig revanschlust i landslaget efter den senaste missen i VM. Men driften att vinna SM-guld med Bollnäs är lika stark.

I SM-finalen 2011 gjorde du målet alla trodde var guld värt, innan det blev tveksamt bortdömt. Är det ett öppet sår än i dag?

– Lite så är det ju. Stora matcher ger starka minnen, och visst kan det där poppa upp i bland. Det var ju i övrigt en sådan härlig dag, och en så bra match. Enda sättet att det kan läka helt? Ja, det är ju att vinna ett SM-guld såklart...

Läs mer: Den stora spelarenkäten